Oh kom er eens kijken…

Topdrukte voor Sinterklaas en zijn Pieten vanochtend in Goor waar de Goedheiligman aan het begin van zijn verjaardag alle Goorse basisscholen bezocht. Die bezoekjes verliepen overigens niet zonder problemen. Toen de Sint naar de Albatros wilde afreizen bleek zijn paard startproblemen te hebben waarna hij in allerijl de brandweer inschakelde. Die bood uitkomst en bracht Sint Nicolaas en zijn knechten met loeiende sirenes naar de Kievitstraat. Ook problemen ‘op’ de Gijminkschool. Letterlijk. Daar zat een Piet vast op het dak. Gelukkig was er een militaire vader in de buurt die uitkomst bood en ervoor zorgde dat de Zwarte Piet via een touw weer naar beneden kon. Sinterklaas kwam met een containerwagen bij de Constantijnschool aan. En niet zonder reden. Hij wilde daar het belang van het goed scheiden van afval onder de aandacht brengen en had daarvoor een speciale ‘afvalscheidings-Piet’ (foto) in een kliko meegenomen.  sintconstantijnschool3

sintconstantijnschool1Sinterklaas in een containerwagen naar de Prins Constantijnschool

sintgijmink2Via touwen keert Zwarte Piet terug op de grond

sintgijmink1Het leger schiet te hulp op de Gijminkschool

sintalbatros2Sinterklaas vlak na aankomst in de Kievitstraat

sintalbatros1Hartelijke begroetingen voor de Sint bij de Albatrosschool

sintalbatros4Marin Lansink speelt heel verdienstelijk trompet voor de jarige Sinterklaas bij De Albatros

Gerelateerde berichten

  • Vakantie voor Goorse basisschoolleerlingen15 juli 2016 Vakantie voor Goorse basisschoolleerlingen Het is voor veel kinderen de mooiste tijd van het jaar: De grote schoolvakantie. Vandaag zijn de deuren van de Goorse basisscholen op slot gegaan om op maandag 29 augustus de deuren pas […]
  • Leerkrachten Goorse basisscholen gaan staken18 september 2017 Leerkrachten Goorse basisscholen gaan staken De leerkrachten van de zes Goorse basisscholen leggen op donderdag 5 oktober het werk neer. Ze geven daarmee gehoor aan de oproep van de vakbonden en de actiegoep 'PO in actie' om te […]
  • Kinderen weer naar school in continurooster29 augustus 2016 Kinderen weer naar school in continurooster Na een lange zomervakantie zijn de Goorse kinderen vandaag weer begonnen op de basisscholen. Ook het voortgezet onderwijs op De Waerdenborch zal op deze maandag weer aanvangen. Voor de […]
  • Goorse schoolkinderen ook later naar school27 juni 2017 Goorse schoolkinderen ook later naar school Ook de leerkrachten van de zes Goorse basisscholen geven gehoor aan de oproep om vandaag een uur later te beginnen. Het eerste lesuur wordt er gestaakt om de landelijke actie voor meer […]
  • Heeckeren, Constantijn en Gijmink winnen schoolvoetbal13 april 2016 Heeckeren, Constantijn en Gijmink winnen schoolvoetbal Het schoolvoetbaltoernooi van de Goorse basisscholen en het Diepenheimse Stedeke leverde vandaag drie winnaars op van drie verschillende scholen. Bij de meisjes won ODS 't Gijmink door de […]