Tentoonstelling Ger Eeftink in Historisch Museum

In het Goors Historisch Museum is vanaf deze maand het werk te zien van de Goorse kunstenares Ger Eeftink-Poortman. De creatieve plaatsgenoot werd in 1943 geboren in het huis naast zwembad De Whee en zette daar op 3-jarige leeftijd al haar eerste schreden op het gebied van kunst. Na de HBS legde ze vervolgens in successie de AKI af en werd ze onder meer ontwerpster bij Tres Chique in Hengevelde en Couture Vera in haar woonplaats. De meeste bekendheid genoot ze misschien wel als medewerkster in de lijstenmakerij van haar man Toon Eeftink. Daar maakte ze onder meer zeer fraaie pentekeningen van Oud Goor. Na een herseninfarct in 2010 raakte ze rechtszijdig geheel verlamd en verblijft ze sindsdien in een verpleegtehuis. Toch heeft ze de liefde voor het tekenen nog altijd niet verloren. Tijdens de expositie van 13 december tot en met 24 februari prijken echter vooral veel pentekeningen uit het rijke verleden, zoals de stadsomroeper uit 1981.

dorpsomroeper_penteking_ger-eeftink_1981

De dorpsomroeper van Ger Eeftink. ‘Goor, dat is mien plaetske’ uit 1981.

Gerelateerde berichten

  • Rembrandt in Historisch Museum6 februari 2019 Rembrandt in Historisch Museum In het kader van het Rembrandtjaar wordt er in het Goors Historisch Museum een mini-expositie gehouden met schilderijen van de Goorse amateurkunstschilder Henk Jalink. Hij maakte in de […]
  • GH-museum extra open deze week20 oktober 2018 GH-museum extra open deze week Tijdens de vijfentwintigste editie van de Hof van Twente Herfst Fiets4daagse is het historisch museum deze week doorlopend open van 9.30 uur tot en met 17.30 uur. In het museum is de […]
  • Museum en begraafplaats extra geopend29 augustus 2017 Museum en begraafplaats extra geopend Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Mooi! Gedoopt’ is het Goors Historisch Museum zondag van 14.00 tot 16.00 uur extra geopend. Ook de deelnemers van de fiets-/en wandelroute van […]
  • Historisch Museum open op Koningsdag25 april 2017 Historisch Museum open op Koningsdag Om invulling te geven aan Koningsdag is het Goors Historisch Museum donderdag geopend. Van 14.00 tot en met 16.00 uur kunnen belangstellenden de werken van onder meer Paul Boers […]
  • Historisch Museum houdt weer textielmiddag10 maart 2017 Historisch Museum houdt weer textielmiddag Stichting Historisch Goors Historisch Museum nodigt wederom oud-werknemers uit van de textielfabrieken om foto’s uit het archief door te nemen. In navolging van de succesvolle […]