Demonstratie tegen éénrichtingsverkeer Molenstraat

De Goorse Stadsraad roept Gorenaren op om tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 20 december te gaan demonstreren tegen de beslissing van het college van  B&W om het éénrichtingsverkeer in de Molenstraat in stand te houden. Veel Gorenaren zijn het daar niet mee eens vanwege de gevolgen, het zogenoemde waterbedeffect, voor andere straten en wijken. Onderzoek van de Stadsraad wees uit dat daarom de situatie moet worden terug gedraaid maar daar wil de college niets van weten. Daarom is de hoop nu gevestigd op de gemeenteraad. In een open brief wordt nu gevraagd om aanwezig te zijn tijdens de gemeenteraadsvergadering om het ongenoegen kenbaar te maken. Volgens verkeersdeskundige Toon van der Horst van de Stadsraad zijn de volksvertegenwoordigers daar gevoelig voor. Hieronder de open brief.

Molenstraateenrichting2

Beste mede Gorenaren,

De Stadsraad heeft in de afgelopen periode i.o.m de wethouder Harry Scholten en zijn ambtelijke ondersteuning de problematiek van  het éénrichtingsverkeer in de Molenstraat en het waterbedeffect hiervan grondig bestudeerd. Aanleiding hiertoe waren de vele klachten uit heel Goor over de gevolgen van het ingestelde éénrichtingsverkeer in de Molenstraat.

Daarnaast heeft de Stadsraad een extra bijeenkomst georganiseerd voor de betrokken bewoners van de Molenstraat.

De Stadsraad Goor heeft deze materie zorgvuldig met de wethouder besproken en er is een gezamenlijk overleg geweest over de evaluatie van de gemeente, de gehouden onderzoeken cq metingen en het functioneren van de  verkeersstructuur in Goor. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat het eindoordeel van de Stadsraad in een notitie is aangeboden en besproken met de wethouder.

Het eindoordeel van de Stadsraad is, na gedegen onderzoek naar alternatieve oplossingen,  dat alleen het opheffen van het  éénrichtingsverkeer in de Molenstraat, met daarbij behorende maatregelen, een oplossing is voor de problematiek.

Tot onze verrassing heeft het College besloten vast te houden aan de structuurvisie van Goor en de situatie Molenstraat niet aan te pakken. In een brief aan de gemeenteraad stelt het college van B&W wel voor om het opwaarderen van de Van Kollaan/Bunschotenstraat nog te bespreken. Dit ondanks het feit dat dat opwaarderen niet bijdraagt aan het oplossen van de geconstateerde problemen. 

Daarop heeft de Stadsraad de ontstane situatie voorgelegd aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen van de gemeenteraad. Deze partijen zijn dus goed op de hoogte.

Wij sturen u, als betrokkene, onze notitie toe. Hierin staat de analyse van de Stadsraad en het eindoordeel. Deze notitie zal op 20 december in gemeenteraad besproken worden. Wij hopen dat de gemeenteraad ons advies zal overnemen en derhalve zal overgaan tot het opheffen van het éénrichtingsverkeer in de Molenstraat (met effectieve snelheidsremmende maatregelen).

Graag roepen wij u op om 20 december bij de behandeling aanwezig te zijn, want de gemeenteraad is er zeker gevoelig als heel veel mensen laten te merken dat de problematiek hen erg hoog zit. 

Wij rekenen op Uw aanwezigheid.

 

Met vriendelijke groet, namens de Stadsraad Goor,

Toon van der Horst