De varkensblazen hangen weer, geen optocht dit jaar

De paardenmarkt ligt alweer achter ons, maar over drie weken staat een andere oeroude Goorse traditie alweer op het programma: foekepotten. Deze week is een aantal enthousiaste vrijwilligers van Stichting Kindvriendelijk Goor begonnen met de eerste voorbereidingen. Inmiddels hebben ze het ‘smerigste werkje’ achter de rug. De vrijwilligers hebben de ruim 200 varkensblazen schoongemaakt en opgeblazen. De potten worden op 30 december verkocht tijdens de koopavond naast de Tapperij. Dit jaar zal er geen optocht zijn. Het foekepotten heeft het de laatste jaren moeilijk gezien de geringe belangstelling onder de jeugd.

foekepotten1

 

Gerelateerde berichten

  • Kindvriendelijk Goor zoekt nog vrijwilligers voor het Kinderkamp12 augustus 2021 Kindvriendelijk Goor zoekt nog vrijwilligers voor het Kinderkamp De stichting Kindvriendelijk Goor is op zoek naar meer vrijwilligers om het Goorse Kinderkamp volgende week goed te laten verlopen. Het houtdorp zal vanaf komende dinsdag verrijzen op het […]
  • Houtkamp gaat door op historische plek2 juli 2021 Houtkamp gaat door op historische plek Ook dit jaar gaat het Goorse Kinderkamp weer door maar dan wel op een andere plek dan zoals de laatste jaren op de Hogenkamp (foto). Het Houtdorp gaat terug naar de plek waar het jaren […]
  • Kindvriendelijk Goor ondersteunt schaatsende kinderen op Kevelhammerhoek13 februari 2021 Kindvriendelijk Goor ondersteunt schaatsende kinderen op Kevelhammerhoek Een aantal vrijwilligers van de Stichting Kindvriendelijk Goor gaat het vandaag voor kinderen gezellig maken op de Kevelhammerhoek. Daar wordt sinds gisteren volop geschaatst en de […]
  • Kinderen en ouderen blij verrast…12 april 2020 Kinderen en ouderen blij verrast… “Wat een enorm succes,” zeggen Rene en Ellen van de stichting Kindvriendelijk Goor. Zij brachten vandaag op deze eerste Paasdag ruim 100 kinderen een zakje paaseitjes, met een briefje van […]
  • Tijdelijke buren… (ingezonden brief)30 augustus 2019 Tijdelijke buren… (ingezonden brief) Het Goorse Kinderkamp ligt alweer enkele dagen achter ons en het terrein aan de Hogenkamp ligt er weer bij alsof er niets gebeurd is. Het was een week lang een drukte van belang in de […]