‘Houd de traditie in ere…’

Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het leeuwedeel vindt dat de Paardenmarkt in stand moet worden gehouden. Ook als het aanbod van edele viervoeters terugloopt. “Dit moeten we in ere houden” mijmert een van de bezoekers. “Het hoort gewoon bij Goor. Kinderen groeien er mee op.” En kinderen waren er aan het einde van de ochtend volop. Ze kregen, ook volgens traditie, vrijaf om de paarden, pony’s, ezels en handelaren te aanschouwen. Hieronder een fotoreportage van de Paardenmarkt.

paardenmarkt18

paardenmarkt5

paardenmarkt19

paardenmarkt17

paardenmarkt15

paardenmarkt16

paardenmarkt14

paardenmarkt13

paardenmarkt12

paardenmarkt9

paardenmarkt11

paardenmarkt10

paardenmarkt6

paardenmarkt7

paardenmarkt8

paardenmarkt5

paardenmarkt3

paardenmarkt4

paardenmarkt2

paardenmarkt1

Gerelateerde berichten

  • Meerderheid voor verhuizing paardenmarkt, één-derde anti22 oktober 2020 Meerderheid voor verhuizing paardenmarkt, één-derde anti Door het Corona-virus gaat de traditierijke Paardenmarkt in Goor dit jaar niet door maar is de hoop gevestigd op volgend jaar. Dan is het de bedoeling om de Paardenmarkt te verplaatsen […]
  • Paardenmarkt van start14 december 2018 Paardenmarkt van start De Goorse Paardenmarkt is vanochtend rond vijf uur gestart toen de eerste paarden werden aangevoerd. Naast de handel in de edele viervoeters zijn er ook andere kramen met vooral eten […]
  • Wind en regen teistert paardenmarkt12 december 2014 Wind en regen teistert paardenmarkt De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de […]
  • Paardenprent om de aloude markt niet te vergeten11 december 2020 Paardenprent om de aloude markt niet te vergeten Het is een aloud adat. De eeuwenoude paardenmarkt in Goor die in normale tijden op deze vrijdag weer veel mensen zou trekken. En hoewel de traditie aan glans en glorie heeft ingeleverd in […]
  • Paardenmarkt naar de Spoorstraat12 september 2020 Paardenmarkt naar de Spoorstraat De Goorse Paardenmarkt gaat verhuizen naar de Spoorstraat en dee parkeerplaats achter café De Ster. Dat is de uitkomst van diverse gesprekken tussen de gemeente Hof van Twente, Dieren […]