‘Houd de traditie in ere…’

Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het leeuwedeel vindt dat de Paardenmarkt in stand moet worden gehouden. Ook als het aanbod van edele viervoeters terugloopt. “Dit moeten we in ere houden” mijmert een van de bezoekers. “Het hoort gewoon bij Goor. Kinderen groeien er mee op.” En kinderen waren er aan het einde van de ochtend volop. Ze kregen, ook volgens traditie, vrijaf om de paarden, pony’s, ezels en handelaren te aanschouwen. Hieronder een fotoreportage van de Paardenmarkt.

paardenmarkt18

paardenmarkt5

paardenmarkt19

paardenmarkt17

paardenmarkt15

paardenmarkt16

paardenmarkt14

paardenmarkt13

paardenmarkt12

paardenmarkt9

paardenmarkt11

paardenmarkt10

paardenmarkt6

paardenmarkt7

paardenmarkt8

paardenmarkt5

paardenmarkt3

paardenmarkt4

paardenmarkt2

paardenmarkt1

Gerelateerde berichten

  • Wind en regen teistert paardenmarkt12 december 2014 Wind en regen teistert paardenmarkt De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de […]
  • Paardenmarkt van start14 december 2018 Paardenmarkt van start De Goorse Paardenmarkt is vanochtend rond vijf uur gestart toen de eerste paarden werden aangevoerd. Naast de handel in de edele viervoeters zijn er ook andere kramen met vooral eten […]
  • ‘Verwarde pony ontsnapt op paardenmarkt, eigenaar gezocht’11 december 2015 ‘Verwarde pony ontsnapt op paardenmarkt, eigenaar gezocht’ Opmerkelijk bezoek vandaag bij een boerderij aan de Stoevelaarsweg even buiten Goor. Daar kwam¬†uit het niets een verwarde pony op visite. Het paard heeft naar alle¬†waarschijnlijkheid het […]
  • Al vroeg druk op Goorse paardenmarkt8 december 2017 Al vroeg druk op Goorse paardenmarkt Net na vieren meldden de eerste paardenhandelaren zich op het Schoolfeestplein in Goor en het werd daarna allengs drukker. Er werden meer paarden en pony's te koop aangeboden dan in de […]
  • Altijd even naar de Paardenmarkt…11 december 2015 Altijd even naar de Paardenmarkt… Het was miezerig en verraderlijk koud vanochtend. Toch waren er redelijk veel Gorenaren die toch de moeite namen om een kijkje te nemen op het Schoolfeestplein. Daar stonden al voor dag en […]