Goorse Revue smaakt naar meer

Het was een doorslaand succes maar of het ook een vervolg krijgt is nog onzeker. De Grote Goorse Leegstand Revue bracht in het afgelopen weekeinde zo’n 800 bezoekers bij De Ster die volop genoten van de pure Goorse sketches en liedjes. De leegstand in het Goorse centrum werd met een dikke vette knipoog onder de loep genomen en diverse ‘deskundigen kwamen ten tonele. Zo begon een nogal onbehouwen Sinterklaas en was er een professor. Ook Helligen Hendrik liet zijn licht schijnen en voorspelde een toekomst met louter Duitse winkels in het stadshart.

De dans kwam van de geroutineerde Sophie Hofstee die drie dagen op en neer pendelde van haar huidige woonplaats Tilburg en Goor. Marcel Mengerink bezong onder meer het Schoolfeest terwijl de jonge Rachel Endeman het gevoelige ‘Stil loving after you’ van Ilse de Lange bezong. De zaal ontplofte nadat na een geheime zendersketch good old Henkie Diphoorn op het toneel kwam en ‘De IJsbeer komt toch uit het noorden’ bracht tijdens wat genoemd werd zijn 25e come-back. De show werd gedragen door Bert Eeftink en Paul Schabbink. Laatstgenoemde liet niet alleen zijn muzikale kwaliteiten zien maar bracht ook op kritische wijze een column die uiteindelijk uitkwam bij de eigenheid van wijlen Ben Keunenger en zijn Satéh Hawai.

Ook bracht hij een hilarische kwis onder de noemer ‘De slimste Gorenaar’. Het publiek genoot met volle teugen en maakte er met de spelers een paar prachtige avonden van. Ongedwongen en Goors met volop ruimte voor improvisatie, een hapje en een drankje. “Volgend jaar weer” was de eensluidende mening maar of dat ook gebeurt is nog maar zeer de vraag. “Dit was geweldig om te maken en te doen maar of we het weer doen weten we gewoon nog niet” aldus Bert Eeftink die wellicht ook op termijn weer de theaters in gaat als zijn alter ego Helligen Hendrik. Hieronder een fotoreportage van Barbara Trienen…