Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen

Wielrenster Marit Cent uit Goor kan met vertrouwen vooruitkijken naar de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Die worden komende vrijdag, zaterdag en zondag in het Omnisport Apeldoorn verreden. Op diezelfde wielerbaan liet de 17-jarige zondag zien dat het met de vorm wel goed zit. In de kwalificatiewedstrijd van de twee kilometer tijdrit, de individuele achtervolging genoemd, zette ze veruit de snelste tijd neer. Cent was liefst drie seconden sneller dan concurrente Cathalijne Hoolwerf. Vader Erik nam op hetzelfde onderdeel in 1988 deel aan de Olympische Spelen in Seoul.

De sterke tijdrit was niet het enige opvallende resultaat dat Cent zondag in Apeldoorn wist te behalen. Tussen de elite vrouwen, rensters van boven de 18 jaar, wist de Goorse zich uitstekend te weren op twee andere onderdelen. Zowel op de scratch als de puntenkoers reed ze naar een derde plek. Komende zaterdag rijden de junior vrouwen de individuele achtervolging op de NK baanwielrennen. Een dag later de puntenkoers.

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent5 augustus 2017 Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in […]
  • Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent20 maart 2017 Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo […]
  • Marit Cent van start in Italiaanse topkoers18 maart 2017 Marit Cent van start in Italiaanse topkoers Er staat morgen een bijzondere koers op het programma van het Goorse wielertalent Marit Cent. Ze doet namelijk mee aan de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Dat is, zoals de […]
  • Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK16 december 2016 Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK Marit Cent is de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen begonnen met een vijfde plaats op het onderdeel keirin. De sprintafstand, waarop de Eerbeekse Elis Ligtlee eerder dit jaar […]