Juf Hennie neemt afscheid met Holtbar

Een afscheid met een gemeentelijk duurzaamheidscompliment voor juffrouw Hennie Koens van de Goorse Prins Constantijnschool. Zij kreeg de zogenoemde Holtbar tijdens haar laatste feestelijke dag op de school waar ze zestien jaar werkte voor haar pensioen. Juf Hennie kreeg het rondreizende ‘compliment’ vanwege haar eigen duurzame gedrag. Zo pendelde ze altijd per fiets tussen haar woonplaats Goor en Diepenheim en waren haar vakanties ook immer per tweewieler. Daarnaast heeft ze de wasdroger de deur uit gedaan omdat ze die toch nooit gebruikt, eet ze biologisch en spaart en belegt ze ‘groen’.  De Holtbar is een kunstwerk gemaakt door kunstenares Ina van de Riet en verwijst naar hout (holt) en duurzaamheid: holtbar is scandinavisch voor duurzaam, maar ook Twents voor ‘houdbaar’.

Juf Hennie Koens neemt de Holtbar in ontvangst

Gerelateerde berichten

  • Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower15 december 2017 Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower De jaarlijkse truienontwerpwedstrijd van het duurzaamheidsproject Hofpower heeft dit jaar louter Goorse winnaars opgeleverd. Teun Freriksen (7) en Rita Mordjaneh (8) van de Prins […]
  • Holtbar voor Erik Reinderink17 oktober 2017 Holtbar voor Erik Reinderink Erik Reinderink is de nieuwe tijdelijke bezitter de Holtbar. Dat is het rondreizende gemeentelijke compliment voor iemand die zich inzet voor duurzaamheid. Erik Reinderink heeft de Holtbar […]
  • Duurzaamheidsprijs voor Goors Solarteam6 oktober 2016 Duurzaamheidsprijs voor Goors Solarteam Het Solarteam van de Goorse Waerdenborchschool heeft gisteravond de eerste "Holtbar" in ontvangst genomen. Dit is een kunstwerk gemaakt door Ina van de Riet dat bedoeld is als compliment […]
  • Hof krijgt groen gas van Twence8 september 2022 Hof krijgt groen gas van Twence De gemeente Hof van Twente gaat zogenoemd groen gas afnemen van afvalverwerker Twence. Samen met negen andere gemeenten zal in totaal 875.000 m3 worden afgenomen. Dat is gelijk aan het […]
  • Tachtig ‘fietswrakken’ op stations…19 augustus 2022 Tachtig ‘fietswrakken’ op stations… De politie heeft in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente op de stations in Goor en Delden zogenoemde 'fietswrakken' voorzien van stickers. Dit zijn oude fietsen die er al heel lang […]