Marit Cent laat zich zien op NK baanwielrennen

Ook op de tweede dag van de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen heeft Marit Cent meegedaan om de prijzen, maar uiteindelijk naast de medailles gegrepen. De 17-jarige wielrenster uit Goor wist zaterdagmiddag de zesde tijd neer te zetten op de individuele achtervolging. In de avond kwam daar een zevende plek bij op de scratch. Zondag heeft Cent nog een kans. Dan rijdt ze de puntenkoers.

Aan de inzet en vorm van het Goorse wielertalent lag het zondag zeker niet. Op de individuele achtervolging, een tijdrit over twee kilometer, kwam ze tot een tijd van 2.37,525 minuten. Daarmee was ze sneller dan een week geleden bij de kwalificatiewedstrijd die eveneens in Apeldoorn werd verreden. In de scratch, een pelotons wedstrijd die nog het beste te vergelijken valt met een wielerkoers op de weg, reed Cent een tactisch sterke wedstrijd. In de laatste ronden was het beste er echter af bij haar.