Goorse hardlopers op dreef in Borne

Bij de Winter Step One Loop in Borne hebben de Goorse atleten zich zondag van hun beste kant laten zien. Michel van der Heide en Linda Slaat scoorden daarbij het best. In het sterke deelnemersveld liep Van der Heide naar een zevende plaats op de tien kilometer. Hij had voor die afstand 36.48 minuten nodig, waarmee hij zijn beste tijd van het jaar liep. Qua uitslag deed Slaat het zelfs nog wat beter. Met haar tijd van 45.14 minuten werd ze vijfde.

De wedstrijd in Borne kende op alle afstanden een sterk deelnemersveld. Zo deed olympisch triatlete Rachel Klamer mee aan de vijf kilometer, evenals haar Zuid-Afrikaanse vriend Richard Murray. Hij wist in Rio nog vierde te worden op de olympische triathlon. Op de tien kilometer had Slaat concurrentie van de latere winnares Lesley Smit, afgelopen seizoen nog negende op de WK duathlon. En op de halve marathon deden onder meer Leon Sanderman uit Rijssen en oud-Enschede Marathon winnares Ingrid Prigge (Borne) mee.

Via clinic naar Borne
Voor een flink aantal Goorse lopers was het daarmee een indrukwekkend deelnemersveld om in te beginnen. Zij liepen namelijk hun eerste wedstrijd. Via de Start to Run Clinic van AV Goor ’75 werkte een groep toe naar de vijf kilometer in Borne. In totaal deden liefst negentien Gorenaren mee aan de Winter Step One Loop. Maandagavond gaat weer een nieuwe Start to Run Clinic van start, waarbij mensen nog tot en met 8 januari in kunnen stromen.