In Between en jeugdorkest Wittrock betoveren volle kerk

Een bijzonder optreden zondagmiddag in de Petrus en Pauluskerk. Daar trad het Goorse koor In Between met dirigente Astrid Krause op, samen met het Twents Jeugd Symfonie Orkest dat onder leiding staat van componist en dirigent Carl Wittrock. Voor hem was het daarmee wederom een ’thuiswedstrijd’ na het Winter Wonderland met zijn Apollo een dag eerder. Het Goorse kinderkoor de PeePeetjes deed ook aan drie nummers mee, zo zag het publiek dat in grote getale was gekomen en genoot van de muzikale kerstmiddag.

Dat het concert goed ontvangen werd bleek wel uit de reacties. “Zo mooi dat de tranen me over de wangen liepen”, was één van de gehoorde opmerkingen na afloop. De aanwezigen kregen in een anderhalf uur durend programma bekende en minder bekende (kerst-)liederen voorgeschoteld. Zo deed In Between dirigente Astrid Krause een solo uitvoering van Ave Maria en waren nummers als Joy to the world en Jingle Bells te horen. Aan het concert was maanden gewerkt door de betrokkenen.

Liefhebbers die er niet bij konden zijn of niet genoeg kunnen krijgen, kunnen het concert nog beluisteren. Hofstreek FM zal het op Tweede Kerstdag rond 11.00 uur uitzenden.