Geen optocht, wel Foekepotten

Er is dit jaar voor het eerst geen optocht van verklede Foekepotters in het Goorse centrum op Oudejaarsdag. De belangstelling om mee te lopen in de rondgang achter de muzikanten van Apollo, liep jaarlijks terug en daarom is besloten om de optocht achterwege te laten. Kindvriendelijk Goor roept wel op om toch massaal te gaan Foekepotten op eigen gelegenheid. Kinderen kunnen nu op eigen houtje de buurt in om met het welbekende Foekepotterij-liedje de centjes op te halen en zo de traditie in stand te houden. Op vrijdag 30 december worden de Foekepotten verkocht bij café De Tapperij voor 2 euro en 50 cent. Morgen wordt op de Goorse basisscholen een speciale Foekepotkrant uitgedeeld.

Gerelateerde berichten

  • Coronaproof Foekepotten…1 januari 2021 Coronaproof Foekepotten… De Foekepot-traditie is al tanende en door Corona bleef er gisteren bijna helemaal niets van over. Bijna niets want toch was er één klein meisje dat de Goorse traditie in ere hield. […]
  • Palmpasenoptocht blijft in trek14 april 2019 Palmpasenoptocht blijft in trek Er waren vandaag zo'n 100 deelnemers aan de Goorse Palmpasenoptocht. Veel kinderen liepen, al dan niet met een Palmpasentak, mee met hun ouders en werden voorafgegaan door de drum- en […]
  • In stijl in de Palmpasenoptocht9 april 2017 In stijl in de Palmpasenoptocht Ze had zich er speciaal voor omgekleed en bleek een bezienswaardigheid tijdens de Palmpasen-optocht aan het begin van deze zonnige zondagmiddag. Silke Lammertink liep als fleurige […]
  • Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd…28 december 2016 Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd… De redactie van Oald Goor stuitte in de archieven van het Goors Historisch Museum op een prent die nu bijna twintig jaar geleden werd gemaakt tijdens Oudejaarsdag 1996 in de voormalige […]
  • Foekepotters traditioneel door Goorse centrum31 december 2014 Foekepotters traditioneel door Goorse centrum Er is vooraf veel over gesproken, maar de dag zelf viel uiteindelijk mee. De jaarlijkse foekepot-optocht in het Goorse centrum kon rekenen op een prima opkomst, waarmee de discussie over […]