Hof van Twente Triathlon opent inschrijving en hoopt op Goorse deelnemers

Wie met goede voornemens aan het nieuwe jaar wil beginnen kan komende week direct de daad bij het woord voegen. Op 2 januari wordt de inschrijving namelijk geopend van de door Triathlonvereniging Hof van Twente met medewerking van AV Goor ’75 vrijwilligers georganiseerde Hof van Twente Triathlon. Die staat in 2017 gepland op zondag 21 mei. Dit jaar deden flink wat Goorse deelnemers mee aan de wedstrijd, net over de Herikerberg, met start en finish achter zwembad De Vijf Heuvels.

Waar veel Goorse triatleten toewerken naar de Triathlon Holten, waarvoor de inschrijving onlangs al opende, is de Hof van Twente Triathlon voor hen een ideale opmaat. Maar juist ook voor wie eens wil proeven aan een triathlon. De wedstrijd gaat namelijk over 1/8e van de lange triathlon. Dat wil zeggen 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Daardoor is het evenement ook voor beginners zeer goed toegankelijk. Voor de jeugd zijn aparte afstanden. In 2016 was Koen Nijland op een 26e plaats de beste uit Goor afkomstige deelnemer.

De inschrijving van de Hof van Twente Triathlon start op 2 januari via www.ntbinschrijvingen.nl. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.hofvantwentetriathlon.nl.

Eerst hardlopen in nieuwe jaar
Fanatiekelingen die al wat eerder in actie wil komen kunnen hardlopend komende maand al flink uit de voeten in Goor. Op zondag 8 januari organiseert GFC haar Jan Schutte Loop. Diezelfde dag staat bij VV Twenthe volgens traditie de Oliebollencross op het programma. Enkele weken laten wordt op zaterdag 28 januari aan de rand van Goor voor het eerst de Herikerbergloop georganiseerd door AV Goor ’75. De inschrijving voor die loop is al een tijdje open.

Gerelateerde berichten

  • Nieuw bestuur voor triathlonvereniging14 december 2016 Nieuw bestuur voor triathlonvereniging Triathlonverenging TTvW Hof van Twente kent sinds deze week een heel ander bestuur. Zo hebben Annette Lentelink (secretaris), Henri Beverdam (bestuurslid) en Esther van Wijnen (voorzitter) […]
  • 20 mille voor sport- en cultuurfonds15 augustus 2015 20 mille voor sport- en cultuurfonds De gemeente Hof van Twente heeft 15.000 euro beschikbaar gesteld voor het nieuwe Jeugdsport- en cultuurfonds in de Hof van Twente. Daarnaast heeft de Rabobank Foundation ook 5.000 euro […]
  • Tweede editie Hof van Twenthe triathlon24 mei 2016 Tweede editie Hof van Twenthe triathlon Na de succesvolle vuurdoop van afgelopen jaar wordt zondag de tweede editie van de Univé Oost Hof van Twente triathlon georganiseerd. Het evenement door over onder de Goorse dreven wordt […]
  • Mensink wint jeugdwedstrijd Hof van Twente Triathlon30 mei 2016 Mensink wint jeugdwedstrijd Hof van Twente Triathlon Jochem Mensink heeft gisteren de Hof van Twente Triathlon op zijn naam gebracht in de categorie voor jongens van 8 en 9 jaar. De jonge Gorenaar volbracht de verkorte afstanden zwemmen, […]
  • Triathlonteam dames in tweede divisie23 december 2015 Triathlonteam dames in tweede divisie Naast een herenteam dat uitkomt in de eredivisie heeft de triatlonvereniging van Hof van Twente volgend jaar ook een damesteam dat op hoog niveau de triatlonsport beoefend. Het damesteam […]