Hof van Twente Triathlon opent inschrijving en hoopt op Goorse deelnemers

Wie met goede voornemens aan het nieuwe jaar wil beginnen kan komende week direct de daad bij het woord voegen. Op 2 januari wordt de inschrijving namelijk geopend van de door Triathlonvereniging Hof van Twente met medewerking van AV Goor ’75 vrijwilligers georganiseerde Hof van Twente Triathlon. Die staat in 2017 gepland op zondag 21 mei. Dit jaar deden flink wat Goorse deelnemers mee aan de wedstrijd, net over de Herikerberg, met start en finish achter zwembad De Vijf Heuvels.

Waar veel Goorse triatleten toewerken naar de Triathlon Holten, waarvoor de inschrijving onlangs al opende, is de Hof van Twente Triathlon voor hen een ideale opmaat. Maar juist ook voor wie eens wil proeven aan een triathlon. De wedstrijd gaat namelijk over 1/8e van de lange triathlon. Dat wil zeggen 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Daardoor is het evenement ook voor beginners zeer goed toegankelijk. Voor de jeugd zijn aparte afstanden. In 2016 was Koen Nijland op een 26e plaats de beste uit Goor afkomstige deelnemer.

De inschrijving van de Hof van Twente Triathlon start op 2 januari via www.ntbinschrijvingen.nl. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.hofvantwentetriathlon.nl.

Eerst hardlopen in nieuwe jaar
Fanatiekelingen die al wat eerder in actie wil komen kunnen hardlopend komende maand al flink uit de voeten in Goor. Op zondag 8 januari organiseert GFC haar Jan Schutte Loop. Diezelfde dag staat bij VV Twenthe volgens traditie de Oliebollencross op het programma. Enkele weken laten wordt op zaterdag 28 januari aan de rand van Goor voor het eerst de Herikerbergloop georganiseerd door AV Goor ’75. De inschrijving voor die loop is al een tijdje open.