Jonge midwinterhoornblazers sterk in Oldenzaal

Ze zijn nog nog jong maar hebben hét ultieme gevoel voor traditie. Het Goorse trio Jet Busschers (vandaag 13 jaar geworden), Lyonne Edel (15) en Fleur Busch (11) waren deze vrijdag actief tijdens de Twentse Midwinterhoornkampioenschappen in Oldenzaal. De meiden. lid van de Midwinterhoornbloazers Goor-Diepenheim, bleken sterk in het deelnemersveld van 71 talentvolle jonge deelnemers. Fleur Busch werd 25e terwijl Edel en Busschers op de respectievelijk 40e en 51e plek eindigden. Als groep werd de veertiende plaats behaald. De Oale Roop zal nog enkele dagen klinken, ook in het Goorse. De traditie schrijft voor dat er nog tot 6 januari wordt geblazen op het houten blaasinstrument. Dan is het Drie Koningen. Daarna is het seizoen voorbij.

Gerelateerde berichten

  • Hoog van de toren blazen…28 december 2015 Hoog van de toren blazen… Het uitzicht was prachtig en het geluid van de Oale Roop schalde over het Twentse Haagje. De midwinterhoornblazers Goor-Diepenheim beklommen de watertoren aan de rand van Goor voor een […]
  • Losser en Reutum blazen het beste in Goor6 januari 2020 Losser en Reutum blazen het beste in Goor De jonge midwinterhoornblazers van Losser dorp en Reutum waren gisteren de beste tijdens de wedstrijd om het Gouden hoorntje bij kinderboederderij 't Kukelnest in Goor gisteren. De […]
  • De oale roop gaat weer klinken…2 december 2018 De oale roop gaat weer klinken… Het zogenoemde 'Bloasseizoen' van de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim onder leiding van de Goorse voorman Silvo Busschers gaat vandaag weer van start op deze eerste zondag van de […]
  • De Oale roop klinkt weer…30 november 2014 De Oale roop klinkt weer… Het is de eerste zondag van de Advent en dat betekent de start van een drukke periode voor de Goorse Midwinterhoornblazers. Zij zijn sinds jaar en dag verenigd in de […]
  • De oale roop klinkt weer, ook in Goor…1 december 2020 De oale roop klinkt weer, ook in Goor… "Het mag weer..." postte hij enthousiast op zijn Facebookpagina. Gorenaar Silvo Busschers (foto) kan, sinds afgelopen zondag, het begin van de Advent, zijn midwinterhoorn weer aan de mond […]