Oale Roop klinkt bij Braakmolen voor het afbloazen

De stelling van de Braakmolen vormt vrijdag het toneel voor het zogenoemde ‘afbloazen’ van de Mirreweenterhoorn bloazers Goor- Diepenheim. Vanaf 18.30 uur zal dan de ‘oale roop’ tot in de verre omgeving te horen zijn. Voor de midwinterhoornblazers betekent dit traditioneel (Driekoningen) de afsluiting van het blaasseizoen: ‘afbloazen’.

Gerelateerde berichten

  • Bloazen bie de Mölle…16 december 2015 Bloazen bie de Mölle… Ondanks het druilerige weer was het gezellige vanmiddag bij de Braakmolen en het Goorse Klompenmuseum " 't Oale Ambacht". Daar toonden de Mirrewinterhoornblazers uit Goor en Diepenheim hun […]
  • Midwinterhoorns op de Braakmolen10 december 2015 Midwinterhoorns op de Braakmolen De mensen in de wijk 't Gijmink werden gisteravond naar buiten gelokt door de Oale Roop. Op de Braakmolen klonk het klassieke Twentse geluid van een Midwinterhoorn. Afgelopen zondag werd […]
  • Sinterklaas, midwinterhoorn en de derby4 december 2015 Sinterklaas, midwinterhoorn en de derby Het summum nadert voor veel Goorse kinderen. Morgen is het officieel pakjesavond en zal de Sint een groot deel van de Goorse huishoudens bezoeken en de kinderen voorzien van cadeaus. Het […]
  • Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag6 mei 2021 Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag De Braakmolen, sedert 1856, is komende zaterdag weer onze lokale trots in het kader van de Nationale Molendag. Volgens traditie is deze dan weer bemand en als de wind geen spelbreker is, […]
  • De oale roop klinkt weer, ook in Goor…1 december 2020 De oale roop klinkt weer, ook in Goor… "Het mag weer..." postte hij enthousiast op zijn Facebookpagina. Gorenaar Silvo Busschers (foto) kan, sinds afgelopen zondag, het begin van de Advent, zijn midwinterhoorn weer aan de mond […]