AV Goor krijgt trio nieuwe trainers

Liefst 28 jaar lang was Roel van Eijk de trainer van de senioren van Atletiekvereniging Goor ’75, tot hij eind december 2014 afscheid nam. Nu heeft ook zijn opvolgster Esther van Wijnen het voor gezien gehouden. Na twee jaar draagt zij het stokje over. Niet aan één trainer, maar aan drie. Michel van der Heide, Willem Ketting en Nico van Putten gaan gezamenlijk leiding geven aan de looptrainingen op maandag- en woensdagavond, evenals de diverse clinics voor lopers.

De drie nieuwe trainers van AV Goor ’75 zijn allen bezig met een opleiding tot officieel looptrainer. Zij hopen in mei hun diploma te halen en leggen daarvoor onder meer een stage af. Zelf hebben de mannen volop ervaring met het hardlopen. Zo is Van der Heide al jaren de snelste loper van Goor en staat hij bij de masters geregeld op het podium van loopwedstrijden in de regio. “Wat ik zelf geleerd heb wil ik ook graag overbrengen op anderen”, zo zegt hij.

Toekomst
Waar de Goorse atletiekvereniging bij de senioren inzet op het hardlopen, is de trainerswissel wellicht ook een eerste stap richting de verdere toekomst. Op de nieuwjaarsreceptie van GFC werd afgelopen week bekend dat zij samen met AV Goor ’75 werken aan de realisatie van een kunstgrasveld met atletiekbaan op het complex van de voetbalclub.

Foto: Van der Heide op het trainingsveld van AV Goor ’75, aan de leiding tijdens de clubkampioenschappen in 2016.