Harrie Klumpers gestart in tocht dwars door Scandinavië

Een winters avontuur voor Harrie Klumpers. De Goorse ondernemer, eigenaar van Auto Service Klumpers, is vrijdagochtend van start gegaan in de Scan Covery Trial. Daarin rijden deelnemers in een week tijd ruim 7000 kilometer, kris kras door Scandinavië. Behalve één speciale bestemming, dit jaar de Lofoten eilanden van Noorwegen, weten de rijders niet wat hun route gaat zijn. Een rallywedstrijd is de Scan Covery Trial ook niet. Vooral navigatie op basis van coördinaten en puzzelproeven maken het verschil. Klumpers rijdt samen met Diepenheimer Henk Boswinkel.

In totaal doen 114 teams mee aan de Scan Covery Trial en zij rijden ook allen om geld in te zamelen voor een goed doel naar keuze. Klumpers en Boswinkel doen dat voor het Nije Huis, een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Op hun route kunnen ze nog heel wat verwachten. Sneeuw, ijswegen en temperaturen tot ruim onder de -40 graden Celsius zullen de de deelnemers niet bespaart blijven. Daar staat tegenover dat zij veel bijzondere dingen te zien krijgen op de route en er diverse activiteiten georganiseerd worden. In voorgaande edities werd er onder meer sneeuwscooter gereden en gesleed met husky honden.

Gerelateerde berichten

  • Klumpers thuis na 7000 kilometer lang winters avontuur15 januari 2017 Klumpers thuis na 7000 kilometer lang winters avontuur Tien dagen geleden vertrok hij en nu, ruim 7000 kilometer door winterse omstandigheden later, keert Harrie Klumpers terug in Goor. De Goorse autohandelaar deed samen met Henk Boswinkel mee […]
  • Top 10-klassering Hans en Hans in TransCoveryTrial11 januari 2015 Top 10-klassering Hans en Hans in TransCoveryTrial Een puike prestatie van Hans Harmsel en Hans Kappert in de ScanCoveryTrial 2015. Het Goorse duo reed in hun debuutjaar direct naar een top 10-klassering in het algemeen klassement (plaats […]
  • Goors kwartet naar Bosnië in Carbage Run4 juli 2016 Goors kwartet naar Bosnië in Carbage Run Het Goorse viertal Youri Haverkate, Marc Vehof, Niek Scholte in 't Hof en Marnix Groothuis zijn vandaag gestart in de zomereditie van de Carbage Run. Dat is een vijfdaagse trip waarin […]
  • Ronkende motoren…1 november 2015 Ronkende motoren… Zowel aan de oost- als aan de westkant van Goor klinken de ronkende motoren. Op de Herikerberg net buiten het Twentse Haagje is de 27e Vijf Heuvelen Off Road-rit voor crossmotoren […]
  • Hans en Hans onderweg voor monsterrit door Scandinavië3 januari 2015 Hans en Hans onderweg voor monsterrit door Scandinavië De Gorenaren Hans Harmsel en Hans Kappert zijn vanochtend in Enschede van start gegaan voor de zogenoemde ScanCoveryTrial. Deze gaat in acht dagen tijd kris kras door Scandinavië over een […]