Geslaagde integratiedag vluchtelingenkinderen

Er waren in totaal 36 kinderen van vluchtelingen met verschillende nationaliteiten die zich gistermiddag meldden voor een leuke dag samen met Goorse kinderen. De organisatie was uitermate tevreden over de opkomst bij de Laarschool en het verloop van de dag. De kinderen waren onder meer creatief met waxinelichtjeshouders, een vossenjacht door het centrum en het bakken van broodjes boven een vuurkorf. De verwachting is dat ook volgend jaar weer zo’n dag zal worden georganiseerd in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland.

Gerelateerde berichten

  • Gemeente Hof van Twente wil gevluchte alleenstaande kinderen opvangen7 mei 2020 Gemeente Hof van Twente wil gevluchte alleenstaande kinderen opvangen Gemeente Hof van Twente sluit zich aan bij andere gemeenten in Nederland, die bereid zijn om alleenstaande kinderen op te vangen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Een motie […]
  • Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling22 oktober 2017 Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling Een bijzondere kruisbestuiving rondom een voorstelling in De Reggehof op vrijdag 3 november. Voor de voorstelling Nieuwe Familie van actrice Sanne Vogel, gaan Syrische vluchtelingen uit […]
  • Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen24 juli 2017 Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen De leden van de Lions Club Goor-Markelo-Diepenheim hebben vanaf het begin van dit jaar 15 laptops bijeen gebracht die kunnen worden gebruikt door vluchtelingen in Goor en omgeving. De […]
  • Vluchtelingenwerk blijft in de Laarschool22 mei 2017 Vluchtelingenwerk blijft in de Laarschool Ondanks de verkoop blijft Vluchtelingenwerk wel gebruik maken van twee lokalen in de voormalige Laarschool. Ook blijft er een ruimte beschikbaar voor de EHBO. De Markelose bouw-ondernemer […]
  • Vluchtelingenkinderen en Goorse kinderen komen samen3 januari 2017 Vluchtelingenkinderen en Goorse kinderen komen samen Een dag vol activititeiten in en om de Laarschool, komende donderdag. Daar komen vluchtelingenkinderen en Goorse kinderen samen samen voor allerlei activiteiten. Het initiatief is genomen […]