Goorse brandweer rukt 106 keer uit in 2016

De Goorse brandweerlieden zijn in het vorige jaar in totaal 106 keer in actie gekomen. Vandaag is het jaarbericht van de Brandweer Twente online gepubliceerd en daarin valt te zien dat er een aantal opvallende verschillende zijn met het jaar daarvoor. Zo is volgens de statistieken het aantal branden in de Hof fors toegenomen (van 49 naar 79) terwijl het aantal automatische brandmeldingen iets terug is gelopen. Het aantal meldingen van storm-, water of gas-overlast is bijna gehalveerd ten opzichte van 2015. Als bijzondere incidenten worden onder meer het ernstige auto-ongeval bij Goor genoemd waarbij twee inzittenden in februari zwaar gewond raakten en de grote brand bij kringloopwinkel Wawollie in juli van het afgelopen jaar (foto).

Gerelateerde berichten

  • Goorse kinderen in de ban van de brandweer…15 oktober 2016 Goorse kinderen in de ban van de brandweer… Het was een heerlijke middag voor een groot aantal Goorse kinderen, in en buiten De Reggehof. Zij genoten allereerst van een enerverende voorstelling van Brandweerman Sam en konden daarna […]
  • Regionale brandweerwedstrijden in Goor9 april 2015 Regionale brandweerwedstrijden in Goor De Goorse brandweer is uitverkoren om komende zaterdag de Oost-Nederlandse kampioenschappen te organiseren. Negen korpsen uit Overijssel, Drenthe en Friesland strijden deze dag tegen […]
  • Schuur in brand aan Markeloseweg19 juli 2019 Schuur in brand aan Markeloseweg De brandweer heeft vanmiddag een brand in een schuurtje geblust aan de Markeloseweg. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle maar toch is de schuur […]
  • PvdA wil ook onderzoek naar handelen brandweer20 juni 2017 PvdA wil ook onderzoek naar handelen brandweer De PvdA in Hof van Twente wil dat er een onderzoek komt naar het handelen van de brandweer bij de brand in de Goorse van Kollaan, afgelopen vrijdag. Die kwam niet in actie toen schuren in […]
  • Van code oranje naar code geel5 juli 2015 Van code oranje naar code geel De brandweer Twente heeft voor Goor en omgeving vanaf morgen code geel afgekondigd. Dat is tot middernacht nog de zwaardere variant code oranje. Tot die tijd mag er dus geen open vuur […]