Afval scheiden doe je zo…

Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke artikelen zoals Lamers in de Molenstraat zijn de zogenoemde duo-bakken niet aan te slepen en ook de groene, biologisch afbreekbare, zakjes waarin etensresten kunnen worden bewaard voor de groene bak, vinden gretig aftrek. En dat alles om de grijze bak voor restafval zoveel mogelijk te ontzien want daarvoor moet, per keer dat deze aan de straat wordt gezet, worden betaald. De gemeente Hof van Twente heeft inmiddels een folder met uitleg huis aan huis laten bezorgen en samen met Twente Milieu een animatievideo online gezet waarin wordt uitgelegd hoe het afval te scheiden en welke afvalsoorten in welke bak mogen. Deze is via deze LINK te bekijken.

Milieuwethouder Harry Scholten wil toe naar zo weinig mogelijk restafval

Gerelateerde berichten

  • Restafval neemt af met 50%23 mei 2017 Restafval neemt af met 50% De hoeveelheid restafval die in de afgelopen drie maanden is ingezameld in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is met de helft afgenomen. De gemeente heeft een folder huis aan […]
  • Diftar: Ja of nee ?14 oktober 2015 Diftar: Ja of nee ? De huishoudens in Goor zijn inmiddels allemaal een afvalbak rijker en zo prijkt er naast de grijze en de groene, nu ook een grijs-oranje bak waarin het plastic en het drankenkarton kan […]
  • Een extra grijze bak met een oranje deksel…23 september 2015 Een extra grijze bak met een oranje deksel… De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een […]
  • Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens27 juli 2016 Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens De nieuwe milieupas van de gemeente Hof van Twente en Twente Milieu is bezorgd bij de Goorse huishoudens. De pas is straks nodig om in te loggen op een speciale site waar kan worden […]
  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]