Harrie en Dianne met de fiets van Goor naar Bangkok

Het uur U is daar voor Gorenaar Harrie Wolters en zijn vriendin Dianne Derking. Vanochtend vertrekken zij per fiets vanuit hun woning aan de Spoorstraat voor een monstertocht van 11 maanden met als eindbestemming de Thaise hoofdstad Bangkok. Een trip van zo’n 16.000 kilometer die door vele landen zal voeren. “We hebben al veel gereisd samen en dit is echt een droom voor ons” aldus de inmiddels 55-jarige oud-wielrenner die in de jaren tachtig menig succes boekte op de wielerfiets. Wolters zegde zijn baan als vertegenwoordiger er voor op terwijl zijn vriendin een jaar met onbetaald verlof gaat.

“Natuurlijk hebben we het één en ander voorbereid maar niet teveel. We willen het vooral over ons heen laten komen” aldus de globetrotters die op pad gaan met een tentje, keukenspulletjes, iets rantsoen en de nodige kleding. Alles onder het motto “Follow your dreams. Collect moments, not things.” Onderweg houden ze via de website Bike2bangkok een blog bij over de belevenissen onderweg.

Gerelateerde berichten

  • Wolters gaat weer een heel eind fietsen…2 september 2018 Wolters gaat weer een heel eind fietsen… Hij keerde samen met zijn levensgezel Dianne Derking vorig jaar terug van een lange fietsreis die in Goor begon en in Bangkok eindigde. Nu is hij weer onderweg want hij kan het niet laten. […]
  • Harrie Wolters bereikt Noordkaap: “Het was pittig”4 oktober 2018 Harrie Wolters bereikt Noordkaap: “Het was pittig” Harrie Wolters heeft zijn doel wederom bereikt; De Gorenaar heeft in 27 dagen, vanuit Goor, gisteren de Noordkaap bereikt. Vorig jaar kwam 'De Koele' nog in het nieuws toen hij een […]
  • Derking benoemd tot ere-official KNZB7 maart 2016 Derking benoemd tot ere-official KNZB Gorenaar Henk Derking is door de Nederlandse Zwembond KNZB benoemd tot ere-official. De vrijwilliger van Zwem en Poloclub De Hof zette zich ruim 35 jaar in voor De Whee die enkele jaren […]
  • Tennistalent klopt wielericoon in biljartfinale30 december 2019 Tennistalent klopt wielericoon in biljartfinale De een stond op de rand van een glorieuze profcarrière als wielrenner terwijl de ander op een later tijdstip werd gezien als een van de grootste tennisbeloften van Nederland. Aan het […]
  • Bigband naar Bangkok25 september 2015 Bigband naar Bangkok Een prachtig vooruitzicht voor de muzikanten van The Apollo Bigband. De swingende sectie van de Goorse muziekvereniging Apollo gaat volgend jaar naar Bangkok om op te treden tijdens het […]