Harrie en Dianne met de fiets van Goor naar Bangkok

Het uur U is daar voor Gorenaar Harrie Wolters en zijn vriendin Dianne Derking. Vanochtend vertrekken zij per fiets vanuit hun woning aan de Spoorstraat voor een monstertocht van 11 maanden met als eindbestemming de Thaise hoofdstad Bangkok. Een trip van zo’n 16.000 kilometer die door vele landen zal voeren. “We hebben al veel gereisd samen en dit is echt een droom voor ons” aldus de inmiddels 55-jarige oud-wielrenner die in de jaren tachtig menig succes boekte op de wielerfiets. Wolters zegde zijn baan als vertegenwoordiger er voor op terwijl zijn vriendin een jaar met onbetaald verlof gaat.

“Natuurlijk hebben we het één en ander voorbereid maar niet teveel. We willen het vooral over ons heen laten komen” aldus de globetrotters die op pad gaan met een tentje, keukenspulletjes, iets rantsoen en de nodige kleding. Alles onder het motto “Follow your dreams. Collect moments, not things.” Onderweg houden ze via de website Bike2bangkok een blog bij over de belevenissen onderweg.