Hofkoren laatste kunstje 100-jarig koor Tavenu

Het gemengde Goorse zangkoor Tavenu houdt op te bestaan. Door een constante terugloop van leden en vergrijzing van het koor is besloten er na het komende jubileumjaar een punt achter te zetten na een bestaan van een hele eeuw. ‘Tot Aangename Verozing en Nuttige Uitspanning’ werd, tijdens de Eerste Wereldoorlog, op 15 augustus 1917 opgericht door vier Goorse heren een één dame. Na dit jaar valt het doek voor het Goorse koor dat voor het laatst te horen zal zijn tijdens Hofkoren op 26 maart aanstaande. Tijdens de laatste ledenvergadering werden Gerrie Lammertink, 40 jaar lid, Annie Verdriet, 45 jaar lid én Jan Smeenge gehuldigd. Laatstgenoemde is maar liefst 60 jaar lid van Tavenu.

Gerrie Lammertink, Jan Smeenge en Annie Verdriet

Gerelateerde berichten

  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • Monte Bello viert morgen 100-jarig bestaan5 augustus 2019 Monte Bello viert morgen 100-jarig bestaan Het is één van de alleroudste campings in de regio en inmiddels uitgegroeid tot een oord waar, tussen Goor en Markelo, ook tal van andere feesten evenementen plaats vinden. Ook veel […]
  • Apollo presenteert jubileumactiviteiten en nieuw logo27 november 2018 Apollo presenteert jubileumactiviteiten en nieuw logo Een keur aan muzikale evenementen en een nieuw logo werden vandaag aan het einde van de middag gepresenteerd door de Goorse muziekvereniging Apollo dat volgend jaar 100 jaar bestaat. […]
  • Spetterend jubileumjaar Apollo in aantocht23 oktober 2017 Spetterend jubileumjaar Apollo in aantocht Het duurt nog een dik jaar maar de voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. De Goorse muziektrots Apollo viert in 2019 het eeuwfeest en dat gaat gebeuren met een 6-tal grote […]
  • Apollo introduceert kras-actie14 april 2019 Apollo introduceert kras-actie Muziekvereniging Apollo Goor gaat de komende week van start met de actie ‘Ga-toch-krassen’. Dit om geld te genereren in het kader van het 100-jarig jubileum. De fondsenwerving zal […]