Studenten Saxion onderzoeken Goorse scherven

Enkele honderden scherven die in 2015 zijn gevonden tijdens de bouwwerkzaamheden in de Goorse Bleekstraat zijn onderzocht door archeologie-studenten van de Saxion Hogeschool in Deventer. Dit op verzoek van de Stichting Historisch Goor die de kennis over het oude aardewerk wil uitbreiden. Opvallend was de ontdekking van een heel oud scherfje van rond het jaar 1000 en een Wedgewood schaaltje van een rouwservies uit de periode 1840-1920. Ook werd er zeldzaam aardewerk uit het Duitse Vreden aangetroffen door de studenten.

 

Gerelateerde berichten

  • Archeologische wandeling op de Herikerberg8 oktober 2018 Archeologische wandeling op de Herikerberg Er wordt komende zondag, 14 oktober, een archeologische wandeling gehouden op de Herikerberg tussen Goor en Markelo. De Herikerberg is één van de meest prominente ‘bergen’ van […]
  • Laatste archeologische vondsten Bleekstraat8 januari 2016 Laatste archeologische vondsten Bleekstraat De werkgroep van de stichting Historisch Goor hebben deze week de laatste vondsten gedaan bij de nieuwe appartementen aan de Bleekstraat. Als laatste werd een bijna gaaf ‘’spinsteentje’ […]
  • Sil ziet levenslicht2 mei 2021 Sil ziet levenslicht Hij is de nieuwe trots van De Bleekstraat: Sil. Kersverse zoon van Merel en Edwin. En dus is ook de ooievaar geland in de buurt, die op haar beurt de jonge ouders in het zonnetje wilden […]
  • De Goorse muziektent en Apollo in 1929…25 april 2021 De Goorse muziektent en Apollo in 1929… In de categorie Oald Goor op deze zondag twee prenten van de vermaarde muziektent op de Goorse Schoolfeestweide uit een heel ver verleden. Onderstaande foto is genomen in 1929 ter ere van […]
  • Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’11 april 2021 Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’ De blokhut van de padvindersvereniging De Stoevelaargroep staat al sinds jaar en dag aan de Stoevelaarsweg. Maar niet op dezelfde plek. We doken uit de archieven van het de Stichting […]