Rode kaartenactie bij Wiekslag en Albatros

Bij- en rond de voetgangers-oversteekplaatsen naast de Wiekslag en De Albatros op de Scherpenzeelseweg zijn vanochtend tussen kwart over acht en kwart voor negen, diverse automobilisten staande gehouden door leerlingen van de Wiekslagschool. Zij attendeerden, samen met de wijkagenten en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland, de weggebruikers op de verkeersregels die daar gelden tijdens deze zogenoemde Rode kaartenactie. De meeste chauffeurs kregen een kaartje met een duim omhoog en OK. Toch waren er ook enkelen die het niet zo nauw namen met het stoppen bij de oversteekplaatsen en de daar geldende maximum-snelheid. Deze kregen een rode kaart met daarop een door de kinderen geschreven tekst. Ouders die de kinderen naar school brachten konden de actie wel waarderen. “Dit mogen ze elke dag wel doen, het is hier soms echt gevaarlijk.”

Gerelateerde berichten

  • Leerkrachten Goorse basisscholen gaan staken18 september 2017 Leerkrachten Goorse basisscholen gaan staken De leerkrachten van de zes Goorse basisscholen leggen op donderdag 5 oktober het werk neer. Ze geven daarmee gehoor aan de oproep van de vakbonden en de actiegoep 'PO in actie' om te […]
  • De scholen zijn weer begonnen…3 september 2018 De scholen zijn weer begonnen… Het was een lange en veelal warme vakantie voor de Goorse schooljeugd maar aan alles komt een eind. De Goorse basisscholen zijn vanochtend weer begonnen en daarom zijn ook de spandoeken […]
  • Goorse schoolkinderen ook later naar school27 juni 2017 Goorse schoolkinderen ook later naar school Ook de leerkrachten van de zes Goorse basisscholen geven gehoor aan de oproep om vandaag een uur later te beginnen. Het eerste lesuur wordt er gestaakt om de landelijke actie voor meer […]
  • Leerkrachten Goorse basisscholen wederom in staking7 december 2017 Leerkrachten Goorse basisscholen wederom in staking Er is wederom een staking aanstaande van de leerkrachten van de zes Goorse basisscholen. Komende dinsdag, 12 december, wordt er geen les gegeven en zijn alle Goorse kinderen dus vrij. De […]
  • Tien herexamens bij verkeerstoets13 april 2016 Tien herexamens bij verkeerstoets Tien leerlingen van Goorse basisscholen zullen op herhaling moeten voor het verkeersexamen. Dat is deze week afgenomen bij de scholieren van de groepen 7. Ook deden sommige leerlingen uit […]