Gemeente wil buitengesloten glasvezeladressen tegemoet komen

Er zijn zo’n 120 adressen in het buitengebied van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente die niet kunnen worden aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Cogas zonder dat daar veel meer voor betaald moet worden. Wethouder Harry Scholten wil daarom kijken of er een regeling getroffen kan worden voor deze ‘buitengesloten’ bewoners. Dit na overleg met alle lokale politieke partijen en het Platform Buurtschappen HvT. Deze zogenoemde maatwerkadressen moeten wel worden achterhaald en dat kan, om privacyredenen, alleen als de betrokken bewoners zich zelf melden. Daarom wordt, mede via deze weg, gevraagd om zich te melden. Dat kan via het volgende mailadres: w.j.jansen@nullplatformbuurtschappenhvt.nl. Na deze inventarisatie zal een informatie-avond worden belegd.

Gerelateerde berichten

  • Toch glasvezel in het buitengebied van Goor31 oktober 2016 Toch glasvezel in het buitengebied van Goor Na een indrukwekkende eindspurt komt er toch glasvezel in het buitengebied van Goor. Bewoners die aan de rand van 't Twentse Haagje wonen hebben in de laatste week nog een grootse lobby […]
  • Te weinig aanmeldingen glasvezel buitenaf20 oktober 2016 Te weinig aanmeldingen glasvezel buitenaf De aanleg van glasvezel in het buitengebied lijkt op losse schroeven te staan omdat het aantal aanmeldingen nog fors onder de benodigde 50% is. Op het moment van schrijven heeft  22% zich […]
  • Cogas gaat buitengebied verglazen14 juli 2016 Cogas gaat buitengebied verglazen Mensen die in het buitengebied van Goor wonen kunnen zich vanaf nu aanmelden om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk van Cogas. Als voor 31 oktober 50% van het totaal van 3200 […]
  • Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders29 oktober 2014 Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders Er is in januari toch de mogelijkheid om te kiezen voor een andere kabel- en glasvezelaanbieder dan Caiway. De collega's van zustersite Maarkelsnieuws.nl vonden uit dat er ook kan worden […]
  • College onder vuur door Cogas-move21 oktober 2014 College onder vuur door Cogas-move Wat kan de gemeente Hof van Twente doen aan de gedwongen overstap van Ziggo naar Caiway in het Cogas-gebied ? Dat zal vanavond speerpunt zijn tijdens de raadsvergadering in het Goorse […]