Winters Goor is prachtig en het ijs wordt steeds dikker

De vrieskou houdt met name ’s nachts aan en dat zorgt ervoor dat het ijs op de Goorse IJsbaan ’t Slag gestaag groeit. “Maar het is nog niet genoeg” zegt voorzitter Joop van Leeuwen van de Goorse IJsclub. “Er is nu 5,5 centimeter en we moeten tenminste naar 7. We zijn erop geweest vanochtend en het is nog onverantwoord. We kijken morgen weer.” De Goorse weerman Eric Effing heeft de temperaturen voor deze site exact gemeten en meldt dat de laagste temperatuur van dit etmaal om 08.10 uur werd gemeten toen het kwik daalde naar 4,9 graden. Effing maakte en passant ook nog even een paar hele fraaie foto’s van Winters Goor in het ochtendgloren.

Gerelateerde berichten

  • Goorse schaatskoorts stijgt24 februari 2018 Goorse schaatskoorts stijgt Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in […]
  • Goorse IJsbaan wellicht volgende week geopend10 januari 2017 Goorse IJsbaan wellicht volgende week geopend Er komt na het weekeinde strenge vorst volgens de metereologen en die voorspellen dan ook dat de kans daar is dat de ijsbanen volgende week open zouden kunnen gaan. Omdat met name in […]
  • Hoe mooi was de Goorse winter…(15)21 februari 2021 Hoe mooi was de Goorse winter…(15) En het kwik is allang weer op waarden die meer aan de lente doen denken dan aan de koude van vorige week maar zoals eerder gememoreerd: "Gelukkig hebben we de foto's nog" en een hele hoop […]
  • Hoe mooi is de Goorse winter…(9)15 februari 2021 Hoe mooi is de Goorse winter…(9) We plaatsten in de afgelopen week al 120 mooie Goorse winterfoto's en vandaag gaan we er daar weer vijftien aan toevoegen. Weer even fraai en divers al in de vorige acht series. We […]
  • Hoe mooi is de Goorse winter…(8)14 februari 2021 Hoe mooi is de Goorse winter…(8) Op deze zondagmiddag is het alweer tijd voor de achtste serie van vijftien fraaie Goorse winterfoto's. De plaatjes blijven mooi én ze blijven maar komen. We gaan dus door zolang het kan […]