Slaat ligt Enterse hardlopers dwars in Winterloop

Voor de eerste keer in haar nog altijd pas jonge loopcarrière heeft Linda Slaat zaterdag een wedstrijd gewonnen. De Goorse atlete wist in buurdorp Enter de daar georganiseerde Winterloop op haar naam te schrijven. Slaat lag daarmee de Enterse loopster Loes Veneklaas en Marjon van Rooijen uit Rijssen dwars, die ze naar de tweede en derde plaats verwees. Ze legde de tien kilometer af in 44.29 minuten, een nieuw persoonlijk record. Ook plaatsgenoot André Blumink was snel. Hij kwam bij de mannen in 42.22 minuten tot een twaalfde plaats.

Op loopgebied was er in de regio nog meer te beleven. In de Holterbergcross liet Dianthe Scherphof zich weer zien. De jonge Goorse was in de anderhalf kilometer lange jeugdcross net niet opgewassen tegen Ruby Jansen uit Hengelo, maar zette wel mooi de tweede tijd neer. Bij de volwassen lopers presteerde Gerben Heimerink het beste namens Goor. Hij eindigde op de vijf kilometer als negende bij de mannen 40+.

Klaar voor thuiswedstrijd
Volgende week zaterdag 28 januari kunnen de Gorenaren helemaal dichtbij huis lopen. Dan staat de nieuwe Herikerbergcross op het programma. Vandaag is de laatste dag van de voorinschrijving voor die wedstrijd, maar mensen die alsnog willen deelnemen kunnen ook op de dag zelf nog inschrijven. De Goorse lopers staan in ieder geval op scherp voor hun thuiswedstrijd.