Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod

Er is veel minder vuurwerkschade in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente dan in voorgaande jaren. Waar tijdens de vorige jaarwisseling nog voor 36.000 euro werd vernield blijft de schade aan gemeentelijke eigendommen voor de afgelopen jaarwisseling ‘beperkt’ tot 19.000 euro. Met name het schoolpleinverbod op Oudejaarsdag lijkt dit jaar zijn vruchten te hebben afgeworpen. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen op zogenoemde kwetsbare plekken en waren er extra controles van BOA’s en de politie.

Gerelateerde berichten

  • Minder vuurwerkschade dan voorheen5 januari 2015 Minder vuurwerkschade dan voorheen Er is in Goor minder schade aangericht tijdens Oud en Nieuw dan in voorgaande jaren. Dat is de eerste inschatting van de gemeente Hof van Twente. Er zijn nog geen cijfers paraat, die komen […]
  • Meer vuurwerkschade tijdens afgelopen jaarwisseling4 februari 2016 Meer vuurwerkschade tijdens afgelopen jaarwisseling Er is meer vuurwerkschade in Goor en omgeving aangericht tijdens oud en nieuw. Dit jaar zijn de kosten opgelopen tot zo'n 36.ooo euro en dat is 3.000 euro meer dan in het jaar daarvoor. De […]
  • Politie in actie tegen afsteken vuurwerk16 mei 2018 Politie in actie tegen afsteken vuurwerk De politie Hof van Twente waarschuwt via de Facebookpagina voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Er komen bij de plaatselijke hermandad steeds vaker klachten binnen over vuurwerk dat […]
  • Goorse jaarwisseling rustig verlopen1 januari 2016 Goorse jaarwisseling rustig verlopen De jaarwisseling in Goor is vannacht zonder grote incidenten verlopen. De brandweer moest één keer uitrukken vanwege een heg die vlam vatte door vuurwerk. Ook werd een autoruit vernield […]
  • Mooie beelden vuurwerk boven Goor5 januari 2019 Mooie beelden vuurwerk boven Goor Op het Youtube-kanaal van Industry Flights staan fraaie beelden van het vuurwerk dat op 1 januari los barstte boven Goor. De beelden zijn met een drone gemaakt boven De Whee. Deze beelden […]