Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod

Er is veel minder vuurwerkschade in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente dan in voorgaande jaren. Waar tijdens de vorige jaarwisseling nog voor 36.000 euro werd vernield blijft de schade aan gemeentelijke eigendommen voor de afgelopen jaarwisseling ‘beperkt’ tot 19.000 euro. Met name het schoolpleinverbod op Oudejaarsdag lijkt dit jaar zijn vruchten te hebben afgeworpen. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen op zogenoemde kwetsbare plekken en waren er extra controles van BOA’s en de politie.

Gerelateerde berichten

  • Jaarwisseling rustig verlopen1 januari 2022 Jaarwisseling rustig verlopen De jaarwisseling is in Goor rustig en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Wel ging er, ondanks het vuurwerkverbod, toch nog veel de lucht in tijdens de jaarwisseling zoals in de […]
  • Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk1 januari 2021 Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk De jaarwisseling is in Goor rustig verlopen. Er werden weinig incidenten gemeld. We ging er, ondanks het verbod op het zogenoemde categorie 2-vuurwerk, veel de lucht in net na twaalven […]
  • Minder vuurwerkschade dan voorheen5 januari 2015 Minder vuurwerkschade dan voorheen Er is in Goor minder schade aangericht tijdens Oud en Nieuw dan in voorgaande jaren. Dat is de eerste inschatting van de gemeente Hof van Twente. Er zijn nog geen cijfers paraat, die komen […]
  • CDA wil geen verbod op carbid-schieten14 november 2020 CDA wil geen verbod op carbid-schieten Nu een algemeen vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling vanwege het Corona-virus, gisteren werd aangenomen door de Tweede Kamer, rijst de vraag of dat verbod ook geldt voor het […]
  • Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat22 juni 2020 Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een […]