Moandag goaw d’r an…

Iedere keer zeg ik het weer: “Moandag goaw d’r an, tis of e loop’n”. Dat denk ik meestal ook na de zomervakantie, na m’n verjaardag, na Schoolfeest en na de doldwaze vrette-dagen in december. Afgelopen met dat gesnaai en “all you can eat for a heartattac” in twee uur bij “Niet mokken, lekker wokken”. Ik kom niet langer weg met het excuus dat ik een trage stofwisseling heb, gezellig gezet ben, zware botten heb of dat goed gereedschap onder een afdak moet hangen. Dat laatste is trouwens wel zo, maar het hoeft ook weer niet een kapschuur te zijn. Het biervat moet een sixpack worden en m’n weegschaal mag niet sneller optrekken dan mijn auto.

Ik heb al van alles geprobeerd; SAS-B dieet (Schijt Aan Sonja Bakker), HMF dieet (Helft Minder Vret’n) en het Schijf van Vijf dieet (bier, vet, frituur, tabak en chocola). Het had allemaal niet het gewenste resultaat. Lekker gaan sporten, zei mijn vriend de specialist in het ziekenhuis. Ik zei dat ik wekelijks mee deed aan een Triatlon. Biljarten, kruisjassen en darten. Dat telde niet zei hij. Ach ja, van sporten krijg je trouwens ook alleen maar blessures en daarbij heb ik ook helemaal geen lichaam om te sporten.

Vol goede moed probeer ik zelf maar weer een lijstje samen te stellen van wat ik allemaal nog wél mag eten en drinken…en dat is nog niet zo makkelijk. Melk de witte motor. Na onderzoek is gebleken dat melk helemaal niet zo goed is en dat het zelfs schadelijk kan zijn. Zal mij benieuwen wanneer er waarschuwende teksten op pakken melk komen te staan. Tekst met een zwarte rand: “Melk, begin er niet aan!” “Raadpleeg uw arts, hij kan u helpen te stoppen met drinken!”, “Drinking milk kills!” en ”Melkers sterven jonger!”

Nee, melk drinken is dus niet goed en zal binnen de kortste keren ook fors duurder gaan worden. Graai-graag Den Haag zal zeker weten accijns gaan heffen op melkconsumptie; dat doen ze namelijk op alles wat niet goed is maar wel lekker. Eigenlijk zijn melkdrinkers ook raar. Welk ander zoogdier ter wereld drinkt nu vrijwillig de melk van een ander zoogdier? Melk is voor de kalfjes zodat het een lekkere dikke steak kan worden.

Maar ja, dat mag ook niet meer; dikke steaks eten. Rood vlees is kankerverwekkend en zit vol antibiotica. Gelukkig mogen we nog wel twee keer per week vis. Ah, ah, fout! Vis mag ook nog maar één keer per week, tot mijn Verdriet. Dat is op zich wel jammer want vis moet zwemmen. Ook dat is trouwens slecht voor je, alcohol. In alcohol schijnen veel vrouwelijke hormonen te zitten, ga je héél raar van praten.

Een broodje gezond is alleen te pruimen zonder sla en zonder tomaat en mét een liter mayo. Jus op de aardappelen is alleen lekker als het kloar vet is en geen slap aftreksel van water en poeder. Thee is veur zeeke leu, kaas op brood is alleen te kanen met een laagje pindakaas er over heen en van yoghurt, zonder een halve kilo suiker, krullen m’n tanden.

Lastig hoor, ik weet het niet meer. Toch maar eens dat dieet proberen van Wipkul’n zoad met Jenzepeter. Moandag goaw d’r an…

 

Namens Niels uut Goor,

een fijne dag.