IGZ: Stoevelaar biedt nu wel verantwoorde zorg

De zorg die wordt geboden bij De Stoevelaar in Goor voldoet nu wel aan de door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gestelde normen. Het verzorgingstehuis dat opereert onder de vlag van Carint Reggeland kreeg allereerst in oktober bezoek van de inspectie die toen reden zag voor een zogenoemd hertoets-bezoek waarbij bekeken werd of de wat gedaan is met de punten die voor verbetering vatbaar waren.Dat leidde wel tot volle tevredenheid van de IGZ. Met name de medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers worden geroemd. “De nieuw ingezette cultuur, waarbij het verhaal van de klant het vertrekpunt is, laat positieve resultaten zien”, aldus het IGZ-rapport. Carint Reggeland moet wel aan het werk met de zorg in de tehuizen in Hengelo (Zuiderhart) en Almelo (Eugeria). Daar is de zorg nog wel beneden niveau.

De Stoevelaar

Gerelateerde berichten

  • Vrijwilligers gezocht voor de tuin18 september 2017 Vrijwilligers gezocht voor de tuin Carint Reggeland-huis De Stoevelaar zoekt vrijwilligers die willen helpen met het onderhouden van de belevingstuin. Deze tuin bestaat uit een moestuin, bloementuin, kruidentuin en rozen […]
  • Carint weg uit de Grotestraat15 februari 2019 Carint weg uit de Grotestraat Het kantoor van Carint Reggeland is gesloten. Het team wijkverpleging Goor Zuid is verhuisd naar Medisch Centrum De Oliphant aan de Irisstraat. Daar kunnen mensen nu terecht voor […]
  • Veel ontslagen bij De Stoevelaar11 december 2014 Veel ontslagen bij De Stoevelaar De Stoevelaar wordt zwaar getroffen door de aangekondigde reorganisatie van Carint Reggeland. Bij het Goorse woon-zorgcentrum vallen zo'n dertig ontslagen. In de afgelopen dagen zijn de […]
  • Reggehof nodigt eenzame Gorenaren uit7 oktober 2018 Reggehof nodigt eenzame Gorenaren uit Theater De Reggehof gaat voor de voorstelling van Leonie Meijer (foto) van komende vrijdag 50 eenzame Gorenaren uitnodigen voor een gezellige avond in het theater. Dit in het kader van de […]
  • Geen zorgwoningen op ’t Gijmink2 april 2015 Geen zorgwoningen op ’t Gijmink Carint Reggeland ziet af van de nieuwbouw in de Meidoornstraat op 't Gijmink. Er zou een afdeling van de zorginstelling worden neergezet met 16 appartementen en 24 wooneenheden. Dit ter […]