Forse kritiek op welzijnsorganisatie Salut

Het botert nog niet tussen de Ouderenvereniging en de nieuwe welzijnsorganisatie Salut. Deze wordt verweten alles naar zich toe te willen trekken en van bovenaf de lakens uit te willen delen. PvdA-raadslid Fred Rijkens heeft daarover vragen gesteld aan wethouder van Zwanenburg die nu met Salut in gesprek gaat over de onvrede. Aanleiding voor de vragen in de raadsvergadering van afgelopen week, is een radio-uitzending op Hofstreek FM waarin de voorzitter van de Ouderenvereniging Goor, Wim van Dam, fors uithaalt naar Salut.

Wim van Dam

Deze zou, na de opheffing van Stichting Welzijn Ouderen (SWO), veel minder inzetten op persoonlijk contact met ouderen en teveel een managementorganisatie zijn. “Het is een oplegorgaan in plaats van een overlegovergaan” aldus van Dam die de welzijnsorganisatie te hoogdrempelig vindt. De uitzending van Hofstreek FM (HVT Nieuws) is via deze LINK terug te luisteren.

Gerelateerde berichten

  • Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis23 maart 2020 Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis Welzijns-organisatie Salut heeft een overzicht gemaakt van de diensten die te raadplegen zijn en de initiatieven die genomen zijn in Goor en omgeving in deze moeilijke periode waarin de […]
  • Gratis cursus omgaan met dementie27 februari 2017 Gratis cursus omgaan met dementie Welzijnsorganisatie Salut organiseert een cursus van zes avonden voor mantelzorgers die mensen met dementie begeleiden. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over de […]
  • Nieuwe Welzijnswijzer van Salut11 juni 2020 Nieuwe Welzijnswijzer van Salut Welzijnsorganisatie Salut heeft een tweede editie van de Welzijnswijzer gemaakt. Daarin staat bijvoorbeeld in van welke regelingen eenieder in de Hof gebruik kan maken en waar vragen […]
  • Welzijnswijzer Salut huis aan huis bezorgd30 november 2017 Welzijnswijzer Salut huis aan huis bezorgd Welzijnsorganisatie Salut heeft een nieuwe Welzijnswijzer uitgebracht die huis aan huis bezorgd wordt- of is. Dit boekje is speciaal bedoeld voor senioren en mantelzorgers uit Goor en […]
  • Ad van den Ende in Hofstreek Portret2 juni 2020 Ad van den Ende in Hofstreek Portret Het leven van Ad van den Ende staat komende zondag centraal in het radioprogrammas Portret op Hofstreek FM. wonende in Goor te gast in Portret van Hofstreek FM. Van den Ende, die werkzaam […]