De Grotestraat voor het bombardement…

De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als ‘Hoelang is dat e leed’n?’ en ‘Woar is dat wes’. Dat geldt zeker voor onderstaande foto van de Grotestraat die vanuit de westzijde genomen is. Het beeld van nu lijkt in niets op het beeld van toen en dus willen velen weten hoelang het geleden is dat deze foto is gemaakt. Navraag bij Jan Poortman van de stichting Historisch Goor biedt uitkomst. “Deze foto is niet ver voor de oorlog genomen toen Goor dus nog niet was gebombardeerd. Het gebouw met de zonnewering is café De Ster”. De lantaarnpaal aan de rechterkant heeft de oorlog overleefd. Dat geldt niet voor het pand van Hillebrand wat ook op deze foto te zien is.”

Gerelateerde berichten

  • Goor had in 116 jaar geleden al een zwembad…10 augustus 2019 Goor had in 116 jaar geleden al een zwembad… Een mooi verhaal op de site Mijn stad, mijn dorp van Jan Poortman van de stichting Historisch Goor. Hij verzamelde tal van documenten waaruit blijkt dat er al in het jaar 1898 al […]
  • Goor op de ansichtkaart…28 februari 2015 Goor op de ansichtkaart… In deze maar vooral ook in de vorige eeuw is het Twentse Haagje regelmatig op de kiek gezet voor diverse ansichtkaarten. Selma Hoek stuurde de redactie een drietal bijzondere exemplaren. […]
  • Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente22 september 2021 Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente De actiegroep 'Terug naar 'n Stoom' onder leiding van de Goorse historicus Jan Poortman gaat in de komende maand een petitie aanbieden aan het College van de gemeente Hof van Twente om […]
  • De Goorse muziektent en Apollo in 1929…25 april 2021 De Goorse muziektent en Apollo in 1929… In de categorie Oald Goor op deze zondag twee prenten van de vermaarde muziektent op de Goorse Schoolfeestweide uit een heel ver verleden. Onderstaande foto is genomen in 1929 ter ere van […]
  • Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’11 april 2021 Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’ De blokhut van de padvindersvereniging De Stoevelaargroep staat al sinds jaar en dag aan de Stoevelaarsweg. Maar niet op dezelfde plek. We doken uit de archieven van het de Stichting […]