De Grotestraat voor het bombardement…

De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als ‘Hoelang is dat e leed’n?’ en ‘Woar is dat wes’. Dat geldt zeker voor onderstaande foto van de Grotestraat die vanuit de westzijde genomen is. Het beeld van nu lijkt in niets op het beeld van toen en dus willen velen weten hoelang het geleden is dat deze foto is gemaakt. Navraag bij Jan Poortman van de stichting Historisch Goor biedt uitkomst. “Deze foto is niet ver voor de oorlog genomen toen Goor dus nog niet was gebombardeerd. Het gebouw met de zonnewering is café De Ster”. De lantaarnpaal aan de rechterkant heeft de oorlog overleefd. Dat geldt niet voor het pand van Hillebrand wat ook op deze foto te zien is.”

Gerelateerde berichten

  • Goor op de ansichtkaart…28 februari 2015 Goor op de ansichtkaart… In deze maar vooral ook in de vorige eeuw is het Twentse Haagje regelmatig op de kiek gezet voor diverse ansichtkaarten. Selma Hoek stuurde de redactie een drietal bijzondere exemplaren. […]
  • Goor krabbelt op na bombardement1 april 2017 Goor krabbelt op na bombardement Het zijn de eerste dagen na het bombardement in Goor. De puin wordt geruimd, de lijken van de ruim zeventig slachtoffers zijn inmiddels begraven. De eenzame fietser in het zo rustiek […]
  • Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…13 oktober 2016 Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan… In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te […]
  • Herinneringen aan ‘Luna Park’10 april 2015 Herinneringen aan ‘Luna Park’ Een treffend artikel, zo vlak na het 70-jarig jubileum van de bevrijding van Goor. Op de website Mijn Stad Mijn Dorp verscheen onlangs een artikel met daarin prachtige plaatjes van een […]
  • Oald Goor herleeft in het stadshart24 januari 2017 Oald Goor herleeft in het stadshart Goedkeurende blikken van voorbijgangers die geïnteresseerd blijven staan en kijken naar- en praten over de grote foto's uit Goors historie in de Grotestraat tegenover Bar Bistro d'Olde […]