Huishoudens krijgen geld terug uit rioolreserve

De gemeente Hof van Twente belooft elk huishouden een bedrag van €25 uit de reserve voor riolering. Die is de afgelopen jaren fiks gegroeid doordat investeringen lager zijn uitgevallen. Het college zegt op de website van de gemeente de reserve te willen verlagen door in 2018 en 2019 het geld terug te geven. Voor het komende jaar blijven de lasten gelijk. Het aantal storingen aan de drukriolering is bijna de helft minder en de achterstand in rioolinspecties is ingelopen, aldus de gemeente. De voorlichting over de taken op het gebied van water is volgens het college achtergebleven evenals de controles op zogenoemd ‘foutief lozingsgedrag’. Daarmee wil de gemeente een inhaalslag maken.

Gerelateerde berichten

  • Kritiek op afwatering na forse regenbuien5 juli 2021 Kritiek op afwatering na forse regenbuien Er is vanuit verschillende delen van Goor kritiek gekomen op het functioneren van de afwatering in Goor. Dit na de hevige regenbuien die gisteren voor veel overlast zorgden. Op diverse […]
  • Het nieuwe normaal… (ingezonden brief)28 juni 2021 Het nieuwe normaal… (ingezonden brief) Carel Groothengel is weer eens in de pen geklommen. De volger van de raadsvergaderingen heeft het dit keer over de vele bedankjes die hij in Coronatijd voorbij hoort en ziet komen. Zie […]
  • Riolering Leeuwerikstraat in belabberde staat, SP wil actie5 oktober 2018 Riolering Leeuwerikstraat in belabberde staat, SP wil actie Het Goorse SP-raadslid Frank Stevens wil dat de gemeente snel wat gaat doen aan de riolering in de Leeuwerikstraat. Die is al jaren in slechte staat en zorgt daardoor voor overlast bij de […]
  • College op bezoek bij Hodes24 april 2018 College op bezoek bij Hodes Het demissionaire college heeft een werkbezoek gebracht aan nieuwkomer Hodes. Eind 2017 verhuisde het huisvestingbedrijf van Enschede naar Goor. In de fabriek aan de […]
  • Riolen op De Whee worden gerenoveerd27 maart 2017 Riolen op De Whee worden gerenoveerd De riolen in een 13-tal straten op de De Whee in Goor krijgen vanaf volgende week een fikse opknapbeurt. Deze verkeren in een matige staat omdat op sommige plekken de doorstroming van het […]