Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering

“Het kon wel eens een historische dag worden” zegt Bart Hissink. De NAH-patient is hét boegbeeld van de groep mensen die cannabisteelt voor medicinaal gebruik gelegaliseerd wil zien. Vanavond wordt er in de raadsvergadering weer over gesproken. De gemeenteraad diende eerder een motie in waarin burgemeester Nauta werd gevraagd om gereguleerde wietteelt toe te staan maar die motie weigerde ze uit te voeren omdat ze vindt dat de ‘raad haar niet kan dwingen om de wet te overtreden’. In de wandelgangen wordt nu gefluisterd dat er vanavond een andere motie uit de hoge hoed zal komen die in de achterkamers zorgvuldig is voorbereid en waar ook burgemeester Nauta mee uit de voeten zou kunnen. Hissink spreekt zelf ook weer in en zal een pleidooi houden over ‘duurzaam bouwen met hennep’. Hissink roept wederom iedereen op om te komen. De gemeenteraadsvergadering begint om 19.30 uur.

Bart Hissink