Opgewekte gezichten bij doop Eternit

Blije gezichten als in 1937 met veel festiviteiten de Eternit in Goor het levenslicht ziet. Commissaris van de Koningin mr. A.E. baron van Voorst tot Voorst verricht de officiële opening van de moderne asbestfabriek. Gemeentebestuur en bevolking zijn in deze crisisjaren zeer in hun nopjes met de vestiging van de NV Eternit, die voor veel werkgelegenheid zorgt. Pas ver in de vorige eeuw wordt duidelijk dat Goor met de producent van dakbedekking en andere bouwmaterialen een sluipmoordenaar in huis heeft gehaald. Opdat wij nimmer vergeten, zoals ook de redactieleden van Oald Goor beseffen op zo’n dag als vandaag.

Gerelateerde berichten

  • Eternit vandaag precies 80 jaar oud21 juli 2017 Eternit vandaag precies 80 jaar oud Het bedrijf is onlosmakelijk met Goor verbonden. Het zorgt voor veel werkgelegenheid maar ook voor een discutabele reputatie van het Twentse Haagje. Eternit bestaat vandaag precies 80 […]
  • OM: Enternit zelf schuldig aan dodelijke ongevallen6 maart 2015 OM: Enternit zelf schuldig aan dodelijke ongevallen De Eternit heeft vandaag een harde dreun in het gezicht gekregen van het Openbaar Ministerie. Het bedrijf zou onvoldoende maatregelen hebben genomen om twee dodelijke ongelukken te […]
  • Sloop Wawollie begonnen15 september 2016 Sloop Wawollie begonnen Medewerkers van Ardesch sloopwerken uit Kloosterhaar zijn vandaag begonnen met het opruimen van de puinhopen en het slopen van de loods waar tot voor kort kringloopwinkel Wawollie in was […]
  • Eternit is verantwoordelijk, €100.000 boete21 maart 2015 Eternit is verantwoordelijk, €100.000 boete De Eternit is zelf verantwoordelijk voor de twee bedrijfsongevallen waarbij werknemers om het leven kwamen. Dat is de conclusie van de rechtbank in Almelo in de strafzaak tegen het […]
  • “Zo’n grote hal ineens weg”17 juli 2016 “Zo’n grote hal ineens weg” Nu de rook is weggetrokken wordt langzaam duidelijk hoe groot de schade is voor kringloopwinkel Wawollie. Van het bedrijfspand is niets over. In en rondom het haventerrein zijn politie en […]