Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt

Het college van burgemeester en wethouders gaan samen met alle raadsleden een landelijke lobby voeren om ervoor te zorgen dat het kweken van cannabis voor medicinaal gebruik wordt gelegaliseerd. Een motie daartoe werd gisteravond unaniem aangenomen tijdens de gemeenteraadsvergadering. Gorenaar Bart Hissink heeft dit al eerder op de raadsagenda gekregen maar lokaal zijn er vooralsnog geen mogelijkheden om deze vorm van wietteelt te gedogen.

Bart Hissink sprak ook gisteren weer in tijdens de gemeenteraadsvergadering

Een eerdere motie om dat toch te doen ging van tafel nadat burgemeester Nauta aangaf de wet niet te kunnen overtreden. Dit nadat ze bij omliggende gemeenten en het Openbaar Ministerie nul op het request kreeg. Hissink is desaniettemin blij met het initiatief van de politiek in de Hof van Twente. “Dit is waar ik op hoopte. Samen met de discussie in de Tweede Kamer over het legaliseren van de verkoop van wiet in coffeeshops, ga ik ervanuit dat dit bijdraagt tot een ‘groene revolutie’. Mooi dat de Hof van Twente daarin voorop wil lopen.”

Gerelateerde berichten

  • Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt9 mei 2018 Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft zich gemeld bij de landelijke adviescommissie wietteelt om in het onderzoek naar legalisering van cannabis ook de medicinale wietteelt mee te nemen. […]
  • Mediwiet-markt in Goor14 februari 2019 Mediwiet-markt in Goor Er komt een speciale markt over medicinale wiet in Goor. De zogenoemde Mediwiet-markt is op zaterdag 9 maart in de Goorse Reggehof. Dan wordt onder meer onderwezen wat de werking van […]
  • Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering14 februari 2017 Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering "Het kon wel eens een historische dag worden" zegt Bart Hissink. De NAH-patient is hét boegbeeld van de groep mensen die cannabisteelt voor medicinaal gebruik gelegaliseerd wil zien. […]
  • Medicinale cannabis later in de raad24 januari 2017 Medicinale cannabis later in de raad De discussie die de raad wil voeren over de legalisatie van medicinale cannabis, zal worden gevoerd in de volgende gemeenteraadsvergadering op 14 februari aanstaande. Gisteren sprak […]
  • Motie voor legale wietteelt volgens Nauta niet uitvoerbaar26 oktober 2016 Motie voor legale wietteelt volgens Nauta niet uitvoerbaar De motie van de  lokale PvdA en de VVD om particuliere wietteelt voor medicinaal gebruik in de gemeente Hof van Twente toe te staan is vannacht met algemene stemmen aangenomen maar is […]