Camera RTV Oost zorgt voor commotie op De Whee

Dat de buurtpreventie-apps werken is gisteravond maar weer eens duidelijk geworden. Het netwerk van het medium waarop via WhatsApp wordt gewaarschuwd voor onraad in de Goorse wijken, werd ineens actief toen rond half acht een man met een camera en een jongeman met muts werden gespot in de Coornhertstraat. Niet veel later bleek het loos alarm te zijn toen bleek dat het om RTV Oost-journalist Paul Schabbink ging. Hij is bezig met een reportage voor de regionale omroep over….buurtpreventie-apps. Hij stelt daarin het netwerk in Goor centraal en maakte, met zijn zoon als figurant, wat beelden voor het item dat zondag wordt uitgezonden. “Het was zeker niet mijn bedoeling om onrust te zaaien maar het is achteraf wel een hele  fraaie aanvulling op de reportage”, aldus de Goorse verslaggever.

Gerelateerde berichten

  • Dinsdag oefening buurtpreventie: Boef in de wijk11 maart 2017 Dinsdag oefening buurtpreventie: Boef in de wijk Er wordt dinsdagavond door de politie Hof van Twente een oefening georganiseerd voor alle mensen die zich hebben aangemeld voor de buurtpreventie-app Goor Waakt. Er wordt dan op De Whee […]
  • Weinig goede voornemens en buurtpreventie-apps…3 februari 2017 Weinig goede voornemens en buurtpreventie-apps… Afvallen, stoppen met roken of toch meer sporten. Het zijn schoolvoorbeelden van de goede voornemens aan het begin van elk nieuw jaar. Al lijken ze voor 2017 aan de Gorenaar niet besteed. […]
  • Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet2 februari 2017 Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet Goor is 'gedekt' voor wat betreft het aantal coördinatoren die zich hebben aangemeld om een sturende rol te vervullen in alle wijken. Initiatiefnemer André Bouma vond via Facebook binnen […]
  • Verzoek tot oplettendheid in buurtpreventie-apps2 november 2017 Verzoek tot oplettendheid in buurtpreventie-apps In Goor en omgeving is er in de afgelopen weken weer meer dan gemiddeld ingebroken. Zo werden vorige week nog diverse ruiten van bedrijfsauto's ingeslagen en spullen buitgemaakt op het […]
  • Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding15 maart 2017 Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding De oefening van de politie in samenwerking met de gemeente en bewoners van De Whee heeft gisteravond tot een snelle aanhouding geleid van twee verdachte dames. Zij gingen joggend door de […]