Camera RTV Oost zorgt voor commotie op De Whee

Dat de buurtpreventie-apps werken is gisteravond maar weer eens duidelijk geworden. Het netwerk van het medium waarop via WhatsApp wordt gewaarschuwd voor onraad in de Goorse wijken, werd ineens actief toen rond half acht een man met een camera en een jongeman met muts werden gespot in de Coornhertstraat. Niet veel later bleek het loos alarm te zijn toen bleek dat het om RTV Oost-journalist Paul Schabbink ging. Hij is bezig met een reportage voor de regionale omroep over….buurtpreventie-apps. Hij stelt daarin het netwerk in Goor centraal en maakte, met zijn zoon als figurant, wat beelden voor het item dat zondag wordt uitgezonden. “Het was zeker niet mijn bedoeling om onrust te zaaien maar het is achteraf wel een hele  fraaie aanvulling op de reportage”, aldus de Goorse verslaggever.

Gerelateerde berichten

  • Weinig goede voornemens en buurtpreventie-apps…3 februari 2017 Weinig goede voornemens en buurtpreventie-apps… Afvallen, stoppen met roken of toch meer sporten. Het zijn schoolvoorbeelden van de goede voornemens aan het begin van elk nieuw jaar. Al lijken ze voor 2017 aan de Gorenaar niet besteed. […]
  • Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet2 februari 2017 Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet Goor is 'gedekt' voor wat betreft het aantal coördinatoren die zich hebben aangemeld om een sturende rol te vervullen in alle wijken. Initiatiefnemer André Bouma vond via Facebook binnen […]
  • Collectanten zorgen voor onrust in Goorse wijken21 februari 2017 Collectanten zorgen voor onrust in Goorse wijken Collectanten van het Leger des Heils hebben voor onrust gezorgd op De Whee en in de buurt rondom de Laarstraat. Vorige week werd op De Whee melding gemaakt van jonge collectanten met […]
  • Goor bijna gedekt met buurtpreventie-apps1 februari 2017 Goor bijna gedekt met buurtpreventie-apps Het scheelt niet veel of heel Goor is gedekt als het gaat om buurtpreventie via Whats App. Op initiatief van André Bouma is het Twentse Haagje ingedeeld in 29 buurten waarvoor […]
  • Buurtpreventie-apps welkom…20 februari 2017 Buurtpreventie-apps welkom… Het netwerk van buurtpreventie-apps is een uitstekende zaak. Dat vinden de meeste Gorenaren die meededen aan een poll op deze site. 73% van de stemmers vind het inzetten van Whats App bij […]