Valpreventie-bijeenkomst voor ouderen

Onder leiding van fysiotherapeute Marloes ten Hake is morgen van 10.00 uur tot en met 12.00 uur een bijeenkomst over valpreventie. Ouderen leren daar onder meer hoe je een val moet voorkomen. Welke oefeningen zorgen ervoor dat bepaalde spiergroepen beter getraind zijn om ervoor te zorgen dat je minder snelt valt. Dit wordt aangevuld met theorie over de werking van het lichaam en waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor ouderen. Naar aanleiding van deze bijeenkomst wordt er gekeken om in de toekomst een wekelijkse clinic valpreventie te starten. De bijeenkomst is bij wijkvoorziening ’t Doosgoor.

Gerelateerde berichten

  • Valpreventiecurus voor 65-plussers23 februari 2016 Valpreventiecurus voor 65-plussers Het is de angst van veel ouderen. Vallen en dan een complexe botbreuk oplopen. Om dit preventief tegen te gaan organiseert Fysiotherapiepraktijk Flex-s van Lex Schreuder binnenkort een […]
  • Oud & Kind-ochtend op ’t Doesgoor9 mei 2017 Oud & Kind-ochtend op ’t Doesgoor Vanaf morgen kunnen (groot)ouders een kop koffie komen drinken met hun kleine op 't Doesgoor. Bij de wijkvoorziening staat vanaf 09.30 uur de koffie klaar en kunnen kinderen van 0 tot en […]
  • Drukbezochte wijkvoorziening ontvangt staatssecretaris3 maart 2017 Drukbezochte wijkvoorziening ontvangt staatssecretaris Het was druk vanmiddag bij wijkvoorziening 't Doesgoor waar staatssecretaris Jette Klijnsma op bezoek kwam. De PvdA-bewindsvrouwe onthulde daar een groot mozaïekbord bij de ingang van het […]
  • Bijna 700 deelnemers Goorse Avond4daagse9 mei 2017 Bijna 700 deelnemers Goorse Avond4daagse Het was een drukte van belang op de parkeerplaats van sportpark 't Doesgoor vanavond waar de Goorse Avond4daagse vanavond onder ideale weersomstandigheden van start ging met de eerste […]
  • Ashton Brothers, Vitaliteitsmarkt en Reggestad Muzikanten13 januari 2017 Ashton Brothers, Vitaliteitsmarkt en Reggestad Muzikanten Een mooi gevulde evenementenkalender voor dit weekeinde met vanavond het optreden van de alom geprezen Ashton Brothers in De Reggehof. Zij brengen hilarische sketches met acrobatiek en […]