Valpreventie-bijeenkomst voor ouderen

Onder leiding van fysiotherapeute Marloes ten Hake is morgen van 10.00 uur tot en met 12.00 uur een bijeenkomst over valpreventie. Ouderen leren daar onder meer hoe je een val moet voorkomen. Welke oefeningen zorgen ervoor dat bepaalde spiergroepen beter getraind zijn om ervoor te zorgen dat je minder snelt valt. Dit wordt aangevuld met theorie over de werking van het lichaam en waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor ouderen. Naar aanleiding van deze bijeenkomst wordt er gekeken om in de toekomst een wekelijkse clinic valpreventie te starten. De bijeenkomst is bij wijkvoorziening ’t Doosgoor.

Gerelateerde berichten

  • Valpreventiecurus voor 65-plussers23 februari 2016 Valpreventiecurus voor 65-plussers Het is de angst van veel ouderen. Vallen en dan een complexe botbreuk oplopen. Om dit preventief tegen te gaan organiseert Fysiotherapiepraktijk Flex-s van Lex Schreuder binnenkort een […]
  • Drukbezochte wijkvoorziening ontvangt staatssecretaris3 maart 2017 Drukbezochte wijkvoorziening ontvangt staatssecretaris Het was druk vanmiddag bij wijkvoorziening 't Doesgoor waar staatssecretaris Jette Klijnsma op bezoek kwam. De PvdA-bewindsvrouwe onthulde daar een groot mozaïekbord bij de ingang van het […]
  • Ashton Brothers, Vitaliteitsmarkt en Reggestad Muzikanten13 januari 2017 Ashton Brothers, Vitaliteitsmarkt en Reggestad Muzikanten Een mooi gevulde evenementenkalender voor dit weekeinde met vanavond het optreden van de alom geprezen Ashton Brothers in De Reggehof. Zij brengen hilarische sketches met acrobatiek en […]
  • Voetbalclinic en toernooi op ’t Doesgoor14 februari 2017 Voetbalclinic en toernooi op ’t Doesgoor De sportinstuif die morgen wordt gehouden op 't Doesgoor staat geheel in het teken van voetbal. Voor de jongste jeugd van 4 tot en met 6 jaar wordt er een voetbalclinic georganiseerd in […]
  • Welkomstbord Doesgoor van mozaïek20 januari 2017 Welkomstbord Doesgoor van mozaïek Het welkomstbord van Wijkvoorziening ’t Doesgoor is inmiddels bijna afgerond. Er is de laatste maand veel gemozaïekt op het complex van Hector, waar ook kinderen elke woensdag en donderdag […]