Valpreventie-bijeenkomst voor ouderen

Onder leiding van fysiotherapeute Marloes ten Hake is morgen van 10.00 uur tot en met 12.00 uur een bijeenkomst over valpreventie. Ouderen leren daar onder meer hoe je een val moet voorkomen. Welke oefeningen zorgen ervoor dat bepaalde spiergroepen beter getraind zijn om ervoor te zorgen dat je minder snelt valt. Dit wordt aangevuld met theorie over de werking van het lichaam en waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor ouderen. Naar aanleiding van deze bijeenkomst wordt er gekeken om in de toekomst een wekelijkse clinic valpreventie te starten. De bijeenkomst is bij wijkvoorziening ’t Doosgoor.

Gerelateerde berichten

  • Valpreventiecurus voor 65-plussers23 februari 2016 Valpreventiecurus voor 65-plussers Het is de angst van veel ouderen. Vallen en dan een complexe botbreuk oplopen. Om dit preventief tegen te gaan organiseert Fysiotherapiepraktijk Flex-s van Lex Schreuder binnenkort een […]
  • Man rijdt met scootmobiel in sloot Doesgoor28 maart 2018 Man rijdt met scootmobiel in sloot Doesgoor Een oudere man is vanmiddag vanaf de parkeerplaats van sportpark 't Doesgoor met zijn scootmobiel de naastgelegen sloot in gereden. De bewoner van De Stoevelaar was op het Doesgoor om een […]
  • Pietengym in sportzaal Kievitstraat22 november 2017 Pietengym in sportzaal Kievitstraat Zwarte Pieten zijn morgen (donderdag 23 november) en volgende week donderdag (30 november) te gast in de gymzaal aan de Kievitstraat om daar te gaan sporten met kinderen. Daar is van 15:00 […]
  • Oud & Kind-ochtend op ’t Doesgoor9 mei 2017 Oud & Kind-ochtend op ’t Doesgoor Vanaf morgen kunnen (groot)ouders een kop koffie komen drinken met hun kleine op 't Doesgoor. Bij de wijkvoorziening staat vanaf 09.30 uur de koffie klaar en kunnen kinderen van 0 tot en […]
  • Week tegen eenzaamheid op ’t Doesgoor25 september 2017 Week tegen eenzaamheid op ’t Doesgoor Vandaag start bij wijkvoorziening 't Doesgoor 'De week tegen eenzaamheid'. Een reeks nieuwe activiteiten onder het motto ''Kom Erbij'' voor jong en oud. De ouderenvereniging Goor begint […]