Twenthe praat zichzelf uit de wedstrijd

Twenthe ging vandaag in de tweede wedstrijd na de winterstop met 2-0 onderuit tegen Sportclub Lochem. In de eerste helft werd in een matig duel niet gescoord waar dat wel had gekund want de thuisploeg miste al na twee minuten een strafschop. De inzet vanaf elf meter kwam op de paal. Gescoord werd er in het eerste kwartier na rust wel. De Goorse Tricolores ergerden zich aan de pietluttige beslissingen van scheidsrechter Arnts en incasseerden maar liefst vijf keer geel vanwege aanmerkingen op de leiding.

Roy Vrielink moest met twee keer geel met rood van het veld en is er dus volgende week niet bij. Dat geldt ook voor Mark Nijland die door de kaartenlast ook een duel aan de kant moet blijven. In de eerste fase na rust kwam Lochem twee keer tot scoren. Er was naast de nederlaag en de vele kaarten (8 keer geel en één keer rood) toch nog iets positiefs te melden. De jonge Jelle Horselenberg maakte zijn competitiedebuut in het eerste elftal. Twenthe blijft achtste met 18 punten uit 15 wedstrijden.