Schinkel ook hardlopend als vis in het water

Als zwemster behoorde ze tot de Nederlandse top, maar die carrière heeft Rieneke Schinkel inmiddels al een tijd achter zich gelaten. Zondag liet ze in de eigen regio zien dat ze echter nog altijd snel is, hetzij nu op de hardloopschoenen. Schinkel woont tegenwoordig in Hoogland, maar komt nog regelmatig terug naar Goor. Daarbij kon ze dit weekend deelnemen aan de Woolderesloop in Hengelo. Daar kregen de deelnemers door de regen ook met nattigheid te maken. Misschien zorgde het voor wat extra motivatie, want Schinkel finishte als vierde senior vrouw op de tien kilometer, met een mooie eindtijd van 43.29 minuten.

Schinkel greep dus net naast een podiumplaats, hoewel men bij de Woolderesloop niet aan prijsuitreikingen doet. Wel op het denkbeeldige podium stonden twee andere Goorse atletes. Eén daarvan bij de jeugd. Dianthe Scherphof was bij de meisjes tot tien jaar namelijk de snelste op de 1,4 kilometer. Linda Slaat moest liefst vijftien kilometer afleggen. Dat deed ze in 1:12.43 uur, goed voor een derde plek bij de senior vrouwen.

Het waren niet alleen de Goorse vrouwen die sterk liepen in Hengelo. Ook de mannen deden een duit in het zakje. Zo liep Gerben Heimerink op de tien kilometer naar een tijd van 42.15 minuten, finishte Joost Meijers na 43.56 minuten en kwam Remco Geerdink tot een tijd van 44.39 minuten. Daarmee lijken de Goorse hardlopers weer op tijd hun vorm aan te scherpen voor de komende thuiswedstrijd, de Bovenbergcross op zaterdag 11 maart.