Meer wietkwekerijen opgerold in Goor

In Goor zijn in 2016 meer hennepkwekerijen opgespoord dan in de jaren ervoor. Wim van der Werff van netbeheerder Cogas zegt op de site van RTV Oost dat dat komt door een meer preventieve aanpak. Ook in Almelo en Oldenzaal werden meer wietplantages aangetroffen. In totaal rolde de politie in de regio 52 plantages op. Dat zijn 16 meer dan het jaar daarvoor. Cogas is betrokken bij het opsporen van hennepkwekerijen omdat vaak illegaal stroom wordt afgetapt. In Goor werd in 2016 onder meer hennepkwekerijen opgerold in de Grotestraat, de Lindelaan en de Pieter Langedijkstraat. Een maand geleden werd ook nog een wietplantage ontdekt op ’t Jannink.

Gerelateerde berichten

  • Wietplantage boven Wienerstube ontmanteld29 september 2016 Wietplantage boven Wienerstube ontmanteld De politie heeft vanochtend na een inval in een woning boven café De Wienerstube een inval gedaan. Ter plekke werd een hennepplantage aangetroffen. Er zijn in totaal zo'n 500 planten in […]
  • Goorse Bart boegbeeld cannabiscampagne26 februari 2015 Goorse Bart boegbeeld cannabiscampagne Gorenaar Bart Hissink is een van dé gezichten van een nieuwe campagne die tot doel heeft om het cannabisgebruik in Nederland te legaliseren. Hissink heeft een hersenafwijking die hij […]
  • Mediwiet-markt in Goor14 februari 2019 Mediwiet-markt in Goor Er komt een speciale markt over medicinale wiet in Goor. De zogenoemde Mediwiet-markt is op zaterdag 9 maart in de Goorse Reggehof. Dan wordt onder meer onderwezen wat de werking van […]
  • Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt9 mei 2018 Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft zich gemeld bij de landelijke adviescommissie wietteelt om in het onderzoek naar legalisering van cannabis ook de medicinale wietteelt mee te nemen. […]
  • Hennepkwekerij ontmanteld aan de Wijnkamp14 maart 2018 Hennepkwekerij ontmanteld aan de Wijnkamp Naar nu blijkt is vorige week woensdag een hennepkwekerij ontmanteld in De Wijnkamp. De politie viel rond 17.30 uur het pand in waar ruim honderd planten werden aangetroffen. Deze planten […]