Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken

Er komt op zondag 19 maart een reünie van oud-werknemers van de Goorse textielfabrieken in het Goors Historisch Museum. Dit in navolging van de succesvolle bijeenkomst met de oud-werknemers van de Stoomblekerij en Katoendrukkerij, vorig jaar. Nu is het de beurt aan de mensen die in de andere textielbedrijven hebben gewerkt. De bekendste is de fabriek van Arntzenius Jannink en Co. Deze werd opgericht in 1860 en in 1956 overgenomen door Scholten. Dit bedrijf sloot in 1974 de deuren. Er was ook het confectiebedrijf van de gezusters Borst (foto). Zij openden in 1929 aan de Schoolstraat en heette later Beijer en Birkenhäger.

Naast een mooi hernieuwd samenzijn heeft het museum ook tot doel om de geschiedenis van de textielindustrie in Goor beter te leren kennen en vast te leggen. Daarom wordt ook gevraagd om foto’s of ander materiaal uit het textielverleden mee te brengen. De reünie is op zondagmiddag 19 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Gerdien Smeenk, telefoonnummer 0547-263519 of per e-mail: sthg333@nullplanet.nl.

Gerelateerde berichten

  • Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij28 november 2016 Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij Er komt in het voorjaar een reünie van werknemers van de voormalige Twentsche Stoomblekerij. Zij worden op donderdag 29 december uitgenodigd in het Goors Historisch Museum om aan de hand […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]
  • 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp19 april 2016 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp Tijdens werkzaamheden bij de Klokkenkamp is een fragment van een oude maalsteen gevonden die tenminste 500 jaar oud is. Het gaat in dit geval om een deel van een zogenoemde ligger waarop […]
  • Goors museum gaat verkopen12 november 2017 Goors museum gaat verkopen Het Goors Historisch Museum houdt komende zaterdag een verkoop van oude boeken, textiel en voorwerpen. Het gaat hierbij om dubbele exemplaren en dingen die niet, of niet meer, in de […]
  • Tentoonstelling doopjurken in Goors museum16 mei 2017 Tentoonstelling doopjurken in Goors museum ‘Mooi! gedoopt’, zo heet de tentoonstelling over doopjurken die vanaf vandaag in het Goors Historisch Museum te zien is. Daar zijn vitrines ingericht met een dertigtal doopjurken waarvan […]