Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken

Er komt op zondag 19 maart een reünie van oud-werknemers van de Goorse textielfabrieken in het Goors Historisch Museum. Dit in navolging van de succesvolle bijeenkomst met de oud-werknemers van de Stoomblekerij en Katoendrukkerij, vorig jaar. Nu is het de beurt aan de mensen die in de andere textielbedrijven hebben gewerkt. De bekendste is de fabriek van Arntzenius Jannink en Co. Deze werd opgericht in 1860 en in 1956 overgenomen door Scholten. Dit bedrijf sloot in 1974 de deuren. Er was ook het confectiebedrijf van de gezusters Borst (foto). Zij openden in 1929 aan de Schoolstraat en heette later Beijer en Birkenhäger.

Naast een mooi hernieuwd samenzijn heeft het museum ook tot doel om de geschiedenis van de textielindustrie in Goor beter te leren kennen en vast te leggen. Daarom wordt ook gevraagd om foto’s of ander materiaal uit het textielverleden mee te brengen. De reünie is op zondagmiddag 19 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Gerdien Smeenk, telefoonnummer 0547-263519 of per e-mail: sthg333@nullplanet.nl.

Gerelateerde berichten

  • Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij28 november 2016 Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij Er komt in het voorjaar een reünie van werknemers van de voormalige Twentsche Stoomblekerij. Zij worden op donderdag 29 december uitgenodigd in het Goors Historisch Museum om aan de hand […]
  • 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp19 april 2016 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp Tijdens werkzaamheden bij de Klokkenkamp is een fragment van een oude maalsteen gevonden die tenminste 500 jaar oud is. Het gaat in dit geval om een deel van een zogenoemde ligger waarop […]
  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Geslaagde textielmiddag in historisch museum23 maart 2017 Geslaagde textielmiddag in historisch museum Een prettig weerzien en bovenal het ophalen van fraaie anekdotes. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde middag met oud-werknemers van de textielfabrieken. Voormalig werknemers van […]