Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken

Er komt op zondag 19 maart een reünie van oud-werknemers van de Goorse textielfabrieken in het Goors Historisch Museum. Dit in navolging van de succesvolle bijeenkomst met de oud-werknemers van de Stoomblekerij en Katoendrukkerij, vorig jaar. Nu is het de beurt aan de mensen die in de andere textielbedrijven hebben gewerkt. De bekendste is de fabriek van Arntzenius Jannink en Co. Deze werd opgericht in 1860 en in 1956 overgenomen door Scholten. Dit bedrijf sloot in 1974 de deuren. Er was ook het confectiebedrijf van de gezusters Borst (foto). Zij openden in 1929 aan de Schoolstraat en heette later Beijer en Birkenhäger.

Naast een mooi hernieuwd samenzijn heeft het museum ook tot doel om de geschiedenis van de textielindustrie in Goor beter te leren kennen en vast te leggen. Daarom wordt ook gevraagd om foto’s of ander materiaal uit het textielverleden mee te brengen. De reünie is op zondagmiddag 19 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Gerdien Smeenk, telefoonnummer 0547-263519 of per e-mail: sthg333@nullplanet.nl.

Gerelateerde berichten

  • Open Monumentendagen gaan door6 september 2020 Open Monumentendagen gaan door De Open Monumentendagen gaan dit jaar in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente, ondanks het Corona-virus, wel door. Volgend weekeinde (12 en 13 september) zijn er bezichtigingen […]
  • Een fraai stukje Goorse familiegeschiedenis4 augustus 2018 Een fraai stukje Goorse familiegeschiedenis De redactie kreeg een bijzonder epistel opgestuurd van Karin Holthuis. De Goorse woont al jaren in het Haagse waar werkt voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij is de […]
  • Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij28 november 2016 Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij Er komt in het voorjaar een reünie van werknemers van de voormalige Twentsche Stoomblekerij. Zij worden op donderdag 29 december uitgenodigd in het Goors Historisch Museum om aan de hand […]
  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]