Mountainbike trainingen voor jeugd bijna van start

Voor de volwassen fietsers was er in de Hof van Twente al genoeg te beleven. Op initiatief van de Toerclub Goor komt nu ook de jeugd echt aan bod. Na de enthousiaste reacties op de pilot van de club vorig jaar, wordt vanaf komende zaterdag 4 maart officieel gestart met mountainbiketrainingen voor de jeugd. Er wordt gestart met twee groepen: 6 tot 10-jarigen en 10 tot 16/17-jarigen. Sportpark ’t Doesgoor is de startlocatie voor de trainingen. Wie ook aan wil sluiten is van harte welkom.

De trainingen staan onder leiding van twee gecertificeerde trainers. Diän Krooshof en Raymond Koeleman hebben onlangs met succes de opleiding wielertrainer niveau 2 afgerond. Daarbij kregen zij positieve reacties op hun examenopdracht. “Omdat we ondanks een slecht bodem oppervlak toch een zeer uitdagende oefening hadden bedacht voor onze deelnemers”, vertelt Koeleman. “Die werden goed uitgevoerd door de leden van de Toerclub Goor.”

Jeugd aan het mountainbiken krijgen
Krooshof en Koeleman mogen nu trainingen en clinics geven aan alle groepen. Koeleman: “Maar wij hebben de opleiding gevolgd om de jeugd uit de Hof van Twente aan het mountainbiken te krijgen. Vorig jaar zijn we daarmee een pilot begonnen voor kinderen van Toerclub goor leden. Dit resulteerde aan het einde van het seizoen in een groep van dertig kinderen. Nu staan we voor alle kinderen in de Hof van Twente klaar.”

Drie keer gratis
Val jij binnen de genoemde leeftijdsgroepen en wil je ook mountainbiken? Dan nodigt de Toerclub Goor je van harte uit. Om eraan te kunnen proeven zijn de eerste drie trainingen gratis. Wel dien je je even aan te melden via de site van de Toerclub Goor. Dat i.v.m. de verzekering. Een lidmaatschap voor de Toerclub Goor kost 42,50 euro per jaar. Voor meer informatie kan gemaild worden met jeugd@nulltoerclubgoor.nl.

Gerelateerde berichten

  • Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets6 mei 2020 Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets Naast de sportende jeugd bij de voetbalverenigingen en de hockeyclub gaat ook de jeugd van de MTB groep van de Toerclub Goor weer van start met de activiteiten op te starten. Daarvoor […]
  • Goorse toerfietsers leggen mountainbikeroute aan3 februari 2015 Goorse toerfietsers leggen mountainbikeroute aan Een groot aantal Goorse fietsers is in de afgelopen maanden druk geweest om de aanleg van 30-kilometer lange route mogelijk te maken in het buitengebied van Goor. De aanleg is mede dankzij […]
  • Veldritwedstrijd GOW Competitie in Goor5 oktober 2017 Veldritwedstrijd GOW Competitie in Goor Goor vormt begin januari het decor van een heuse veldritwedstrijd. Op zaterdag 6 januari wordt rond sportpark 't Doesgoor de twaalfde van veertien wedstrijden in de zogenaamde GOW […]
  • MTB Toerclub zoekt nieuwe trainers28 februari 2019 MTB Toerclub zoekt nieuwe trainers De Goorse Toerclub zit in de lift en zoekt nieuwe trainers. Om te voorzien in de begeleiding zoekt de lokale fietsvereniging, die inmiddels twee jaar bestaat, nieuwe coaches voor de jeugd […]
  • Dubbel gevoel voor Koeleman na beklimming Stelvio2 september 2015 Dubbel gevoel voor Koeleman na beklimming Stelvio "Als je de lat te hoog legt, kun je eronder doorgaan". Deze woorden van Normaal-zanger Bennie Jolink gebruikte wielrenner Raymond Koeleman op zijn Facebookpagina vandaag. De Gorenaar […]