Mountainbike trainingen voor jeugd bijna van start

Voor de volwassen fietsers was er in de Hof van Twente al genoeg te beleven. Op initiatief van de Toerclub Goor komt nu ook de jeugd echt aan bod. Na de enthousiaste reacties op de pilot van de club vorig jaar, wordt vanaf komende zaterdag 4 maart officieel gestart met mountainbiketrainingen voor de jeugd. Er wordt gestart met twee groepen: 6 tot 10-jarigen en 10 tot 16/17-jarigen. Sportpark ’t Doesgoor is de startlocatie voor de trainingen. Wie ook aan wil sluiten is van harte welkom.

De trainingen staan onder leiding van twee gecertificeerde trainers. Diän Krooshof en Raymond Koeleman hebben onlangs met succes de opleiding wielertrainer niveau 2 afgerond. Daarbij kregen zij positieve reacties op hun examenopdracht. “Omdat we ondanks een slecht bodem oppervlak toch een zeer uitdagende oefening hadden bedacht voor onze deelnemers”, vertelt Koeleman. “Die werden goed uitgevoerd door de leden van de Toerclub Goor.”

Jeugd aan het mountainbiken krijgen
Krooshof en Koeleman mogen nu trainingen en clinics geven aan alle groepen. Koeleman: “Maar wij hebben de opleiding gevolgd om de jeugd uit de Hof van Twente aan het mountainbiken te krijgen. Vorig jaar zijn we daarmee een pilot begonnen voor kinderen van Toerclub goor leden. Dit resulteerde aan het einde van het seizoen in een groep van dertig kinderen. Nu staan we voor alle kinderen in de Hof van Twente klaar.”

Drie keer gratis
Val jij binnen de genoemde leeftijdsgroepen en wil je ook mountainbiken? Dan nodigt de Toerclub Goor je van harte uit. Om eraan te kunnen proeven zijn de eerste drie trainingen gratis. Wel dien je je even aan te melden via de site van de Toerclub Goor. Dat i.v.m. de verzekering. Een lidmaatschap voor de Toerclub Goor kost 42,50 euro per jaar. Voor meer informatie kan gemaild worden met ln.roogbulcreotnull@dguej.