‘Oale roop’ klinkt weer…

hermanbrinkmanmidwinterhoorn

Herman Brinkman is de belichaming van de Goorse Midwinterhoorncultuur. De schrijver haalt in de decembermaand steevast zijn houten blaasinstrument ‘van stal’ om de ‘oale roop’ weer door de regio te laten klinken. Gisteravond was hij bij de kerstviering van de Prins Constantijnschool. De laatste op de huidige locatie aan de Anjerstraat. Daar waren kerstvieringen en activiteiten voor de leerlingen met levende have. 

In Gelselaar waren zaterdag de Mirreweenterhoornbloazers uit Goor en Diepenheim, te weten Martijn Tellmann, Silvo Busschers en Rik Smeenge, ook weer te horen.

Gerelateerde berichten

  • Twentse verhalen rond het kampvuur…26 mei 2018 Twentse verhalen rond het kampvuur… Ideale weersomstandigheden, mooie verhalen, een goed glas en een sfeervol kampvuur. Het zijn dé ingrediënten voor een heerlijke zomeravond. Gisteravond hield de Goorse Whiskyclub (Goorse […]
  • Gratis kledingbank opent weer de deuren5 april 2021 Gratis kledingbank opent weer de deuren Tijdens Pasen krijgt ook de naastenliefde bij veel plaatsgenoten weer een extra stimulans. Om dit kracht bij te zetten gaat Stichting Doors Wide Open weer gratis kleding verstrekken voor […]
  • Jasper Nijkamp kwart eeuw oud9 augustus 2015 Jasper Nijkamp kwart eeuw oud Jasper Nijkamp wordt vandaag 25 jaar. Het feestje wordt later deze maand groots gevierd. Namens de vrienden via deze weg van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag toegewenst.
  • 5 maart 2012 Goors historie ‘rijker’ na tentoonstelling De tentoonstelling 'Goorse winkels nu en in de toekomst' heeft de stichting Historisch Goor veel informatie opgeleverd. De overweldigende belangstelling zorgde voor veel extra informatie […]
  • VIDEO: Terugkijken van de Allegorische Optocht27 juni 2018 VIDEO: Terugkijken van de Allegorische Optocht Veel lof voor De Rellie dit jaar tijdens de afsluiting van de Allegorische Optocht. Ze beloofden eenheid en ze leverden een prachtig geheel. De foto's spreken tot de verbeelding, maar ook […]