Op de spinningfiets Duchenne de wereld uit trappen

Een kleine sportieve bijdrage leveren aan het goede doel. Voor wie dat wil en kan is zaterdag 18 maart de uitgelezen mogelijkheid. De Goorse Marike Thijssen doet in september namelijk mee aan Duchenne Heroes, waarbij zeven dagen lang iedere dag 100 kilometer gaat mountainbike. Daarmee zamelt ze geld in voor de strijd tegen Duchenne Spierdystrofie. Om aan dat geld te komen organiseert ze zaterdag 18 maart van 9.00 tot 13.00 uur een spinningmarathon bij Movado Sports. En daarvoor zoekt ze deelnemers.

“Wie trapt er met mij mee op zaterdag 18 maart”, luidt de oproep van Thijssen. “Ik haal geld op, omdat Duchenne Spierdystrofie nog niet te genezen of überhaupt te voorkomen is. Kinderen en jonge mannen overlijden veel te vroeg en worden vaak niet ouder dan 30 jaar. De uitkomsten van een aantal van de gesponsorde onderzoeken zijn zeer veelbelovend. Daarom zet ik mijn gezonde spieren in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Duchenne Parents Project. Zelf ga ik uiteindelijk voor de grote tocht, maar ik zou het erg leuk vinden als er tijdens de spinningmarathon heel wat mensen met mij meefietsen en zij ook een steentje bij willen dragen.”

Doe ook mee!
Wie mee wil doen betaalt 10 euro per fiets per uur. Dat bedrag komt volledig ten goede aan het goede doel. Iedereen kan zelf kiezen of hij/zij één, twee, drie of zelfs vier uur fietst. Aanmelden kan aan de balie van Movado Sports (Grotestraat 10) of middels e-mail aan ln.stropsodavomnull@ofni of ln.tentehnull@nessjiht.m. Je hoeft uiteraard geen lid te zijn van de sportschool om aan de spinningmarathon deel te nemen.