Heimerink snelt naar vierde plaats in Duitsland

De Goorse lopers zien we al veel in de uitslagen van de regionale loopwedstrijden. Nu duiken ze op voorin de uitslagen van Duitse wedstrijden. Net over de grens is Gerben Heimerink zondag namelijk vierde geworden in de nieuwe Sandhasenlauf. Die werd georganiseerd in Ahaus-Alstätte. Heimerink finishte na 19.46 minuten, een nieuw persoonlijk record op de vijf kilometer, en was daarmee zelfs de beste in zijn leeftijdsklasse (40+). In 25.11 minuten was Theo Kosters de snelste 65+’er. Meriam Burggraaf werd in 27.27 minuten zevende bij de vrouwen 45+.

Waar de lopers van AV Goor ’75 aan het kijken zijn om vaker met Goorse lopers de wedstrijden over de grens op te zoeken, gingen andere lopers zondag in Nederland van start. Toch moest Joost Meijers daar een stukje verder voor rijden. Hij liep de 20 van Alphen in Alphen aan den Rijn, waarbij de Goorse atleet over 20 kilometer een heel knappe 1.32,20 uur. Dat leverde hem een zesde plek op bij de mannen van 50 jaar en ouder.

Een viertal talentvolle Goorse lopers trokken naar Didam. In de Baggerloop wist Niek Nijman, zaterdag nog vierde op het NK cross, de winst naar zich toe te trekken over drie kilometer. Zijn broer Thijs werd achtste. Zus Lisa Nijman kwam bij de meisjes tot een vierde plek op dezelfde afstand. Over anderhalve kilometer was Dianthe Scherphof het snelste meisje.

Foto: Gerben Heimerink op links