GFC niet opgewassen tegen FC Aramea

GFC leed in de vierde klasse B een fikse nederlaag tegen FC Aramea. Het werd 2-5 op sportpark Heeckeren. Het duel was na de eerste helft al beslist. Na een goede kans voor GFC-er Tim Wassink stoomden de gasten uit Enschede op en overklasten GFC door in het eerste bedrijf vier keer te scoren: 0-4. GFC kreeg ook goede kansen in de eerste helft maar was minder zorgvuldig in de afronding.

Na de thee kwamen de rood zwarten beter uit de startblokken en kwamen na zes minuten terug tot 1-4 door een goal van Tim Wassink die nu wel doel trof. In de 70e minuut kreeg Aramea een penalty die goed werd binnen geschoten: 1-5. Acht minuten later werd het 2-5 door een treffer van Simon Ruumpol. Dat was ook de eindstand van een duel waar opvallend veel gele kaarten werden uitgedeeld. GFC blijft door de nederlaag in de gevarenzone en moet alle zeilen bij zetten om nacompetitie te voorkomen. De ploeg van trainer Romano Lammertink staat op een 11e plaats op de ranglijst met 14 punten uit 14 wedstrijden.