Zweven…

Een divers belegen boterham qua nieuws in het Goorse de afgelopen week. Van een bedlegerige oplichtster die opgepakt wordt tot aan een exhibitionist op oma-fiets en natuurlijk de nep-Kamer van Koophandel medewerkers die je aan je eigen voordeur wil oplichten. Eigenlijk best wel gek. Als je de boel een beetje oplicht, laten we zeggen voor een paar miljoentjes bij een stuk of twintig slachtoffers, word je met een hoop bombarie uit je huis getakeld door de brandweer, staan er tig politieauto’s klaar en is er zelfs een mobiel ziekenhuis op wielen van stal gehaald om je te transporteren naar het gevangenisziekenhuis.

Maar als je de boel echt énorm uitknijpt, op grote schaal en al vele en vele jaren achtereen, hele gebieden hun afvalpoot uitdraait en daarmee feitelijk al duizenden slachtoffers gemaakt hebt, dan word je overgenomen door een groot internationaal afvalverwerkingsbedrijf genaamd Remondis. Afvalmaffia loont dus uiteindelijk wel…jammer.

Nou, morgen mogen we stemmen. Ik ben eigenlijk altijd heel erg “honkvast” geweest voor wat betreft de partij waar ik mijn stem aan geef. Deze keer weet ik het echt niet en dus ben ik ook zo’n zwevende kiezer. Zelfs vandaag, the day before, zweef ik nog. Ik heb, zoals half Nederland met mij, de stemwijzer ingevuld en van de uitkomst moest ik toch wel even lachen. Volgens de stemwijzer kan ik het beste op 50+ stemmen. Nu vind ik Henkie Krol een beste kerel en één van de weinigen die gewoon een normale burger is in heel die poppenkast. Geen mediatrainingen en gewoon antwoord geven, zonder er omheen te draaien. Hij geeft zelfs toe dat hij een fout heeft gemaakt. Nou, toegeven van fouten, dat lijkt een unicum in het Haagse. Maar nee, stemmen op 50+ ben ik gevoelsmatig nog niet aan toe.

Met partijen die een geloofsovertuiging de boventoon laten voeren, heb ik helemaal niets. Het gaat wat mij betreft ook helemaal in tegen het principe “scheiding van Kerk en Staat”. En daar bij, we leven niet meer in de Middeleeuwen om tegen abortus en hulp bij zelfdoding te zijn. Ik wil op zondag ook een dikke biefstuk kunnen kopen bij de supermarkt, dus Christen Unie en SGP vallen af. Ik vind die lijsttrekker van de SGP, Kees van der Staaij, trouwens wel een man met humor.

Wat blijft er dan nog over voor mij?  D’66? Nee, geen optie omdat ze zo pro Europa zijn en ik dat absoluut niet ben. Over links dan? PvdA of SP. Dat lijkt me helemaal niets. Ik krijg al kokhals-neigingen als die Asscher zijn mond open doet en dan zegt hij nog niets. Roemer van de SP moet lekker verhuizen naar een gebied ergens in de voormalige Sovjet-Unie en een eigen communistische staat beginnen en iedereen meenemen die dezelfde vreemde ideeën heeft als hij. Over GroenLinks vraag ik me nog steeds af onder welke steen die Klaver in godsnaam geboren is. Misschien heeft Roemer na morgen nog wel een plaatsje over in de Goelag in Siberië.

Beetje rechts PVV? Ik weet het niet hoor. Met sommige dingen gaat onze Geert wel erg ver en vind ik hem onrealistisch. CDA dan? Ik krijg d’r altijd een beetje een burgerlijk gevoel bij als ik die Buma zie met z’n Anky van Grunsven eethoek. Normen en waarden, VOC mentaliteit en toch ook wel een vleugje van God in het program. Nee, ze krijgen allebei niet mijn stem. VVD? Als ik sprookjes wil horen, ga ik wel met mijn dochter een filmpje op Netflix kijken.

Ik weet het echt niet! Waar is die Johan Vlemmix gebleven met zijn Partij voor de Toekomst en hij als Minister van Feest?

Namens Niels uut Goor,

een fijne dag.