Kinderen Constantijn naar Kunstuitleen

Kinderen en kunst. Het is niet meteen het eerste thema dat ze omarmen. Toch bleken veel leerlingen van groep van de Constantijnschool enthousiast na een bezoek aan de Goorse kunstuitleen. In de lokale bieb maakten zij kennis met de veelal abstracte werken. De kinderen mochten vanzelfsprekend ook zelf een schilderij vervaardigen. De kunstuiltleen hoopt dit project ook te kunnen uitvoeren met de overige leerlingen in het Twentse Haagje.

Gerelateerde berichten

  • Expositie Ineke Mengelder bij Kunstuitleen14 november 2017 Expositie Ineke Mengelder bij Kunstuitleen Komende vrijdag, 17 november, opent bibliotheekdirecteur Ren√© Siteur een nieuwe expositie bij de Kunstuitleen Hof van Twente, boven de bibliotheek. Er zijn vanaf dat moment schilderwerken […]
  • Kunstwerken kleuters Constantijn7 februari 2016 Kunstwerken kleuters Constantijn Kleuters van de Constantijnschool hebben de laatste weken kennisgemaakt met kunst. De jonge telgen maakten kennis met Rembrandt en Mondriaan en diverse stijlen. Natuurlijk was de […]
  • Extra werk Maja in Kunstuitleen19 december 2018 Extra werk Maja in Kunstuitleen De kunstuitleen Hof van Twente heeft een drietal werken van Maja Ouwerkerk aan de¬†collectie toegevoegd. De Kunstuitleen Hof van Twente is gevestigd op de 1e verdieping van de bibliotheek […]
  • Negen nieuwe werken in kunstuitleen24 maart 2018 Negen nieuwe werken in kunstuitleen De Kunstuitleen Hof van Twente heeft negen nieuwe werken aan haar bestand toegevoegd. Het betreft drie werken van Ina Wolters. Ook good old Jan Reuding heeft drie nieuwe werken geleverd. […]
  • Kunstuitleen heeft meer werken Neppelenbroek8 december 2016 Kunstuitleen heeft meer werken Neppelenbroek Een nieuwe kunstwerk in De Kunstuitleen voor de echte liefhebbers. De collectie is uitgebreid met nieuwe werken van Henne Neppelenbroek. Het Sallandse- en IJssellandschap en ook het […]