Goorse transportgeschiedenis verhuist naar Enter

Het is een stukje Goors ondernemerschap met veel historie maar straks echt geschiedenis. Goorsche Overslag en Transportbedrijf Wibbelink met de hoofdvestiging aan de Goorse haven was het levenswerk van Rijk Wibbelink die in 2008 zijn bedrijf verkocht aan de Hardenbergse familie Brink. Twee jaar later waren de uitingen op de vrachtwagens ook omgedoopt in een nieuwe huisstijl en was Brink Twente (en later Brink XL) te lezen op de vrachtwagens. Nu wordt ook de standplaats in Goor opgeheven. Brink gaat een nieuwe vestiging bouwen op het Enterse industrieterrein Elsmoat. Daar is een stuk grond van 1,6 hectare aangekocht. Brink XL heeft ook een vestiging in Hardenberg die voorlopig wel in stand wordt gehouden.

Een vrachtwagen van Wibbelink GO&T uit vervlogen uit tijden

Gerelateerde berichten

  • Unieke Pelletintallatie in Goor15 november 2017 Unieke Pelletintallatie in Goor Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. "Deze installatie is […]
  • Cruiseschepen te bewonderen in Goorse haven28 januari 2016 Cruiseschepen te bewonderen in Goorse haven In de Goorse haven zullen volgend weekend twee grote cruiseschepen aanmeren. Ze worden tentoongesteld in het kader van de vakantiemarkt van de in Goor gevestigde reisaanbieder OAD. Het […]
  • De lente is aanstaande…3 maart 2017 De lente is aanstaande… De redactie ontving deze ochtend een prachtige foto van HenriĆ«tte Posthumus. Zij is met haar familie met het schip 'Mia-Amore' aangemeerd in de Goorse haven en maakte onderstaande prent […]
  • Vier Goorse lintjes: Kuitert benoemd tot Ridder24 april 2015 Vier Goorse lintjes: Kuitert benoemd tot Ridder Goor is goed bedeeld tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De helft van de in totaal acht onderscheidingen werd aan Gorenaren toegekend vanochtend. Goor is ook een Ridder in de Orde van […]
  • Oplegger gestolen vanaf bedrijventerrein Spechthorst7 september 2017 Oplegger gestolen vanaf bedrijventerrein Spechthorst Een met hout beladen oplegger is in de afgelopen nacht gestolen vanaf bedrijventerrein De Spechthorst in Goor. Het gaat om een wit met blauwe Schmitz Mega-oplegger met schuifzeilen. Op de […]